Politică

articolul anterior articolul urmator

Hilde Brandl: Imperialismul rusesc şi ameninţarea regimului de la Teheran ne obligă să investim în apărare

2
7 Jan 2020 12:38:15
Autor: Dan Anghel
Hilde Brandl
Hilde Brandl

“Ameninţările regimului de la Teheran la adresa lumii occidentale, ca urmare a eliminării unui general care coordona reţele şi organizaţii teroriste ne arată încă o dată că avem nevoie de politici sustenabile de înarmare şi că apărarea naţională trebuie să fie o prioritate pentru România”, crede Hilde Brandl, şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti.

“România are în acest moment cele mai bune garanţii de securitate din istorie, datorită apartenenţei la NATO şi a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Cu toate acestea, trebuie oricând şi noi să fim pregătiţi să ne apărăm în cazul unui atac militar direct cu rachete iraniene sau în cazul în care suntem victima unui război neconvenţional lansat din Federaţia Rusă”, spune Brandl.

“România nu doreşte să se implice direct în niciun conflict militar, însă este obligaţia politicienilor să asigure în primul rând securitatea şi protecţia propriilor cetăţeni. Într-o lume nesigură, cu actori statali care acţionează imprevizibil şi fără a respecta dreptul internaţional, o politică de înamare inteligentă îi poate descuraja pe cei care ar dori vreodată să facă rău românilor”, mai spune Brandl.

“În actualul context internaţional, este mai clar decât oricând nevoia de a extinde scutul defensiv de la Deveselu, precum şi nevoia de a constui noi baze militare NATO pe teritoriul României, baze care să descurajeze orice potenţial inamic”, încheie liderul liberal.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Iranului să evite mai multă "violenţă şi provocări", la încheierea unei reuniuni extraordinare ambasadorilor care a avut loc luni, 6 ianuarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iosiv Varga
7.01.2020, 13:14:02

STOLTENBERG :a cerut SUA sa evite mai multa violenta si provocari ! ,dar credeti cumva ca TRUMP al va asculta ?Fara provocari si violente SUA nu poate sa-si vanda armele,armata de un milion va soma,iar cei 4-5 milioane de angajati in productia de armament vor ajunge someri!Asta nu se poate intampla,armamentul trebuie valorificat- vandut ,angajatii trebuie platiti ,deci ramane totul ca inainte ! Iar petrolul din zona IRAK,IRAN ,EMIRATE, etc aduce profituri uriase,ei pot cumpara arme de chiar sute de miliarde ,deci e o mana cereasca un razboi in zona! Depinde doar daca fraierii musca din momeala sau nu!

0 (2 voturi)
Gelu Vlad
7.01.2020, 22:06:01

de unde naiba apar aceste persoane care vad in SUA numai bunastare ? Apropo de primavera araba sau alte evenimente in care au au fost implicate SUA ! Au idee cum a disparut Iugoslavia ?