Politică

articolul anterior articolul urmator

Hilde Brandl (PNL): Plătim pensii speciale unora care gazează românii, dar se ascund de interlopi

15
16 Aug 2020 13:00:26
Autor: Radu Eremia
Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de afaceri liberali. FOTO Eduard Enea
Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de afaceri liberali. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali, Hilde Brandl, susţine că Parlamentul ar trebui să reia discuţiile privind eliminarea sau taxare pensiilor speciale, mai ales în contexul în care anumite forţe de ordine „se ascund de interlopi”, dar sunt bine remunerate.

„Subiectul pensiilor speciale a ieşit de pe agenda publică, însă eliminarea acestora şi revenirea totală la principiului contributivităţii este mai necesară decât oricând, iar evenimentele din ultimele săptămâni întăresc acest lucru”, arată Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali. 
 
„În urmă cu câteva zile s-au împlinit doi ani de la evenimentele din 10 august 2018, când anumite structuri de forţă care au ca scop apărarea şi protejarea vieţii românilor i-au gazat, bătut, împuşcat şi umilit pe cetăţenii care manifestau paşnic în Piaţa Victoriei. În aceşti doi ani, sentimentul a fost acela că forţe invizibile lucrează de zor la măsluirea probelor cu scopul de a îngropa acest dosar. Cu toate acestea, românii care au fost gazaţi în Piaţa Victoriei, şi pentru care nu există încă dreptate, sunt cei care astăzi plătesc taxe şi impozite către statul român, pentru ca cei care i-au gazat să beneficieze de pensii speciale şi de un regim special de pensionare. Mai mult decât atât, chiar şi magistraţii care au tergiversat Dosarul 10 august, la fel ca şi cei care au tergiversat Dosarul Revoluţiei şi al Mineriadei, sunt sau vor fi beneficiarii unor pensii speciale, iar acest lucru nu poate fi acceptat”, mai explică Brandl. 
 
Reprezentanta PNL mai subliniază că autorităţile nu au ţinut sub control clanurile interlope. „În acelaşi timp, vedem cum cei care comit abuzuri împotriva românilor se transformă brusc în mieluşei atunci când au de-a face cu clanurile interlope. În ultimii ani, aceste clanuri au căpătat o putere uriaşă, fac legea pe stradă şi în cartiere, iar traficul de persoane şi de droguri a atins cote alarmante. Ne întrebăm deci care este baza pentru care aceşti oameni beneficiază de privilegii, în condiţiile în care ei nu reuşesc să impună legea şi să destructureze aceste clanuri interlope”, încheie Brandl.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Comati Dac
16.08.2020, 13:08:39

Păi bine fătuco, știm și noi problema nu trebuie sa ne-o mai semnalați dar pe mine mă interesează cum o rezolvați daca tot sunteți la putere de la presedinte-guvern până la cel mai mărunt bugetar? Nu de a ne spune că există interlopi care fac rahaturi in țară e nevoie, ci de a-i anihila!

-3 (17 voturi)
Dănilă Motanul
16.08.2020, 15:14:35

De la bun început minți ....ăia care ”gazează” au pensii ocupaționale/ de serviciu,nicidecum SPECIALE...restul spuselor este propagandă de partid !

-3 (9 voturi)
Spartacus Idolul Fetelor
16.08.2020, 15:36:37

Ciolos, Micușor Dan vedeți ca v-au furat patentul. Si nemtiitrimit oameni care sa preia gratis Romania , nu numai francezii. Ducat se pedepsește trădarea?

-1 (7 voturi)
Mironov George
16.08.2020, 13:22:41

Partidele politice vor iarasi votul electoratului. Ce curaj au iresponsabilii si mincinosii sa ceara voturile populatiei pe care o mint, inseala, duc cu zaharelul de 30 de ani. PSD-ul in special, sa spuna acum inainte de alegeri, cand au de gand sa rezolve problema impozitarii pensiilor speciale (de serviciu). daca nu se tin de cuvant sa dispara dupa scena politica.

+1 (5 voturi)
Mihai Popescu
16.08.2020, 14:49:39

Bre, scopul pensiilor speciale nemuncite este sa atraga organele de forta - politie, armata, jandarmerie SRI, SIE etc. - de parte marilor borfasi care conduc tara de 30 de ani. Si se pare ca aceasta mituire merge f. bine. Nu avem scapare si se pare ca vom fi inca stat mafiot multi ani de aici in icolo.

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările