articolul anterior articolul urmator

Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!

9
12 Jun 2019 15:17:15
Cristian Unteanu
Viorica Dăncilă şi Maia Sandu
Viorica Dăncilă şi Maia Sandu

9 Comentarii

Mircea Lupan
12.06.2019, 16:28:06

Modul in care au votat in februarie reflecta atitudinea fata de Romania. Nu stiu daca avem la ce sa ne asteptam din partea lor. Vor independenta? O pot avea. Vor sa "suga" de la mai multe oi? Pot sa incerce. Suntem noi in stare sa le asiguram un viitor mai bun intr-o singura tara? Nu. Nu suntem in situatia RFG fata de fosta RDG. Nici macar nu depinde de noi ce vor sa faca. Probabil vor imbratisa un statut de neutralitate, mai mult fata de UE si ceva mai putin fata de Rusia. Poate le iese, depinde cat de buni negustori vor fi.

+3 (3 voturi)
Momus al II-lea
12.06.2019, 18:28:16

Poate ca Romania a facut lucrul cel mai important: prin vot, i-a dat papucii lui Dragnea. Cu un regim de tip Orban/Plahotniuc la Bucuresti, in alti termeni se discuta acum si in Moldova. Asta explica si pozitia inertiala a lui Melescanu - e mai batran, lumea se misca prea repede pentru el. Si dificultatile lui Erdogan in Turcia cred ca au avut un rol important in schimbarea cursului. Nimic dinspre Turcia zilele acestea, desi a fost foarte implicata in Moldova in ultimul timp.

+1 (1 vot)
Lucifer
12.06.2019, 20:33:54

Mi se pare că dl Unteanu descâlceşte puţin situaţia din Moldova. Care spune că Moldova este sub garanţia a trei mari puteri şi va deveni un sediu de rezolvare a conflictelor din Est. Va fi puntea ce trebuie să lege discuţiile Est-Vest, un fel de stat neutru garantat internaţional, fără putere diplomatică şi politică, dar dun care se vor face observaţiile politice ale zonei. Este bine pentru Moldova, dar rău pentru România. De fapt, îmi vine să râd. Cei mai mulţi români, cu instituţiile de stat cu tot, visau la altă Mare Unire, la o Românie Mare la care să ne ajute şi partenerii occidentali. Numai că...partenerii occidentali au avut alte planuri, conform intereselor lor, nu conform intereselor româneşti. Probabil au discutat ei între ei şi au decis aşa, o Moldovă neutră, cu stat garantat internaţional, punte de legătură între Vest şi Est. Paradoxal, şi Ruşii au fost de acord cu asta. Să ne bucurăm pentru Moldova. Iar despre Unire mai vedem, mai aşteptăm, mai sperăm. Oricum, Moldova tot aici rămâne, lângă România....

adenauer konrad
12.06.2019, 21:52:54

Unt ene, de ce nu aranjezi tu sa apară Van Balen si Verhofdstad în piața Maidan, pardon Molenbeek, pardon tu știi mai bine numele de cod EU al locului cu pricina din Chișinău - succes garantat!!1! Mai ales acum, că Joe Biden se încordează să scoată castanele din focul aproape stins al prietenei Killary. Sau nu sunt gaze de șist la Bălți?

-2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
12.06.2019, 21:56:25

”Ce-am putea face?” Acum absolut nimic..! Escrocii si Impostorii aflati acum in cel mai importante functii ale tarii (Presedinte, parlamentari, premier, ministri, etc) sunt si cei mai mari tradatori ai intereselor romanilor de pe ambele maluri ale Prutului, cei mai mari tradatori ai viitorului copiilor si nepotilor acestora..! Sa nu uitati asta cand veti mereg la urne..!

-3 (3 voturi)