Hoţi, fricoşi, proşti şi câştigători

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fapta lui Iohannis seamănă cu marea dezamăgire produsă cu ani în urmă de a altui preşedinte al României, în care cetăţenii îşi puseseră mari speranţe, Emil Constantinescu, care a capitulat în faţa serviciilor. Oare actualul şef de la Cotroceni a capitulat şi el în faţa serviciilor? Ori este o marionetă în mâinile cuiva? Mulţi se gândesc că preşedintele ori nu are anvergura necesară funcţiei, ori este şantajat cu ceva!

Lovitura de teatru a preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a accepta fără nici un fel de rezistenţă, nominalizarea Vasilicăi Viorica Dăncilă, europarlamentarul tăcerii, propus de PSD, ca premier al ţării, i-a uimit şi revoltat pe românii care îşi doresc o ţară normală, europeană, democratică! Din păcate, asta-i realitatea. Asta-i clasa politică actuală. Simulacrul de dialog şi analiză a şefului statului ne arată în ce ţară trăim şi mai ales, ce fel de conducători ne-am ales singuri.

În urma recentelor evenimente politice, putem spune categoric că avem conducătorii pe care îi merităm: proşti, hoţi, fricoşi, şantajabili, marionete, incompetenţi...

Trist este că în urma investirii noului guvern roşu, România va regresa la toate capitolele-vom avea parte de corupţie cât cuprinde, de noi revoluţii fiscale, de legi cu dedicaţie, de o viaţă înălţată pe noi culmi de „civilizaţie şi progres”. Nici măcar partidele aflate la putere nu vor câştiga capital de imagine pozitiv. Dimpotrivă, se vor eroda şi mai tare. Partidele de opoziţie vor fi la fel de impotente. Cât despre actualul preşedinte Iohannis, e greu să se reabiliteze în ochii românilor.

Singurii care vor câştiga, ca întotdeauna, fără să fi fost angrenaţi în acest război politic, sunt cei de la partidele de sorginte maghiară, care îşi urmăresc cu obstinaţie interesele politice, indiferent de cine se află la putere.

De ce a mai fost nevoie de teatralismul preşedintelui Klaus, de mimarea consultării cu partidele parlamentare, de prefăcătoria privind îngrijorarea situaţiei din România, dacă şeful statului hotărâse dinainte să dea satisfacţie condamnatului Dragnea şi să ajute PSD-ul să „performeze”? Credea că-i prosteşte aşa de uşor pe românii care doresc şi se luptă pentru normalitate, pentru democraţie adevărată şi un stat de drept puternic?

Fapta lui Iohannis seamănă cu marea dezamăgire produsă cu ani în urmă de a altui preşedinte al României, în care cetăţenii îşi puseseră mari speranţe, Emil Constantinescu, care a capitulat în faţa serviciilor. Oare, actualul şef de la Cotroceni a capitulat şi el în faţa serviciilor?!!! Ori este o marionetă în mâinile cuiva? După pactizarea pe faţă cu penalii, mulţi se gândesc că preşedintele ori nu are anvergura necesară funcţiei, ori este şantajat cu ceva!

Pentru Dragnea, cel mai înverşunat adversar a fost Tudose, omul său din propriul partid, în timp ce Klaus pare a fi un colaborator de nădejde!

Preşedintele Iohannis nici măcar nu a băgat în seamă propunerea de premier a lui Traian Băsescu, în persoana europarlamentarului Siegfried Mureşan, care era o alternativă viabilă. Nici măcar nu s-a gândit şi la alternative diferite de propunerea PSD-ului. În ciuda declaraţiilor publice, pare că balanţa şefului statului era dinainte înclinată!

A declarat că actuala putere parlamentară trebuie să-şi onoreze promisiunile făcute românilor la alegeri, uitând voit că şi el trebuie să-şi ţină cuvântul în faţa cetăţenilor care l-au ales preşedinte!!! Cum rămâne cu aceşti oameni care şi-au pus încrederea în el? Când faci jocurile penalilor sub masca stabilităţii, dar îţi baţi joc voluntar de românii care te-au făcut preşedinte, le datorezi nişte explicaţii serioase şi credibile acestor oameni care te-au votat. Oameni care timp de 1 an de zile ies în stradă şi protestează faţă de caracatiţa corupţiei!

Acum, după o asemenea gafă politică, este foarte greu dacă nu imposibil să mai câştige încrederea românilor dezamăgiţi. Noul guvern PSD/ALDE, oricare ar fi componenţa acestuia, girat de majoritatea parlamentară, va continua dezastrul început de cele două guverne anterioare. La ce poţi să te aştepţi de la un guvern condus pe hârtie de o doamnă care, în atâţia ani de mandat de parlamentar european, nu a învăţat măcar că Pakistanul şi Iranul nu sunt membre ale Uniunii Europene?

În această situaţie, românilor oneşti din ţară şi străinătate le rămâne doar încrederea pe care nu trebuie să şi-o piardă, le rămâne să lupte în continuare din toate puterile împotriva corupţiei, dar le rămâne şi sarcina grea de a crea o altă clasă politică, o alternativă viabilă pentru următoarele alegeri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite