Hunor: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă să treacă. Mai lipsesc 52 de voturi. De unde le aduni? Cine este premier? Cu Ludovic Orban n-am discutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Liderul UDMR Kelemen Hunor susţine că moţiunea de cenzură pregătită de Opoziţie nu are cum să treacă în acest moment, în condiţiile în care mai lipsesc 52 de voturi. „Opoziţia vrea să guverneze cu adevărat? N-am avut o disucşţie cu Ludovic Orban. Cu colegii din PNL am discutat pe holuri“, spune liderul UDMR.

„Am avut o discuţie cu Dan Barna, am avut o discuţie cu Eugen Tomac şi cu colegii deputaţi din PNL, dar n-am avut nicio discuţie cu Ludovic Orban. Ne-am intersectat la Hamburg, unde am fost invitaţi amândoi. Ne-am dat mâna, dar nu am discutat despre moţiune. Cu colegii din PNL am mai discutat în plen, pe holuri. Dar întrebarea rămâne: Opoziţia vrea să guverneze cu adevărat? Cine este premier? Care este majoritatea:? Cine sunt miniştrii? Încă nu am primit un răspuns“, a spus liderul UDMR. 

„L-am întrebat pe Eugen Tomac cine e propunerea de premier a Opoziţiei. A spus că liberalii trebuie să spună. Liberalii nu spun. Nici Dan Barna nu a spus. Se întâmplă următorul lucru: sesiunea şi moţiunea. Nu am văzut program de guvernare, nu am văzut direcţii de acţiune“, a continuat Hunor. 

Cât despre aritmetica parlamentară, liderul UDMR a făcut următoarele calcule: „Mai lipsesc 51-52 de voturi. De unde le aduni? UDMR are 30. Deocamdată nu există nicio alternativă. În acest moment, moţiunea nu are cum să treacă, pentru că nu există o altă majoritate, nici cu noi, nici fără noi“. 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că Guvernul Dăncilă trebuie înlocuit cât mai repede, în acest sens Opoziţia urmând să depună în această săptămână moţiunea de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite