Iancu Caracota: Guvernul blochează banii românilor care au împrumutat statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu Caracota. FOTO Facebook Iancu Caracota
Iancu Caracota. FOTO Facebook Iancu Caracota

Senatorul liberal Iancu Caracota critică Guvernul pentru faptul că nu asigură un cadru legal prin care românii şi pot retrage banii investiţi în titluri de stat înainte de scadenţă.

„Guvernul PSD-ALDE vrea să evite criza financiară blocând banii românilor care au împrumutat statul. Altfel spus, Guvernul amână, de jumătate de an, emiterea unui ordin al ministrului Finanţelor care să stabilească procedura detaliată prin care românii îşi pot recupera, înainte de scadenţă, banii împrumutaţi sub forma titlurilor de stat. Atitudinea Guvernului trădează frica financiară care-l bântuie! În lipsa împrumuturilor venite de la bănci şi de pe pieţele externe, Executivul se foloseşte  abuziv de banii românilor, blocându-le accesul la ei“, se arată într-un comunicat de presă al senatorului PNL Iancu Caracota. 

Liberalul susţine că bugetul realizat de Guvernul Dăncilă şi adoptat de Parlament nu are baze solide. „Această situaţie ne mai arată faptul că Bugetul pentru 2019 adoptat de majoritatea PSD-ALDE nu este conceput pe baze solide, ci este construit pe cifre supraestimate, pe împrumuturi deja făcute şi viitoare, dar şi pe multe credite de angajament! Aşadar, este conceput- în mare parte- pe bani ipotetici, şi nu reali!“, completează Caracota. 

             

De asemenea, senatorul PNL solicită Guvernului să asigure candrul legal pentru ca oamenii să-şi poată retrage banii înainte de termen. „Cer responsabililor din Executiv să respecte promisiunile făcute în Hotărârea de Guvern şi să emită ordinul! De asemenea, transmit românilor să se gândească de două ori înainte de a împrumuta statul, dacă nu le sunt puse în aplicare drepturile promise!“, a conchis Caracota. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite