Iancu Caracota: A bloca învestirea Guvernului PNL înseamnă a menţine paralizată administraţia centrală şi locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Iancu Caracota. FOTO Arhivă personală
Senatorul Iancu Caracota. FOTO Arhivă personală

Senatorul liberal Iancu Caracota face apel la aleşii la toţi aleşii din partele care care au contribuit la demiterea Guvernului Dăncilă să susţină formarea unui Cabinet în jurul lui Ludovic Orban.

„România are nevoie urgent de un nou Guvern. Partidele, parlamentarii care au semnat şi votat moţiunea de cenzură au obligaţia, în primul rând în faţa electoratului lor, să susţină noul Guvern în Parlament. Orice întârziere nu face decât să o menţină pe Viorica Dăncilă în funcţie, reprezentanta celui mai slab şi nociv guvern post-decembrist. Ultima dovadă a modului toxic în care Guvernul administrează ţara este situaţia inacceptabilă de la TAROM, unde ministrul Răzvan Cuc a cerut blocarea avioanelor de linie pentru ca parlamentarii să nu poată vota moţiunea. Din fericire, operaţiunea aflată în afara legii a eşuat”, a declarat senatorul liberal Iancu Caracota. 

Senatorul PNL punctează câteva dintre prevederile noului Guvern. „Reuşita moţiunii de cenzură trebuie să fie urmată, urgent, de învestirea unui Guvern legitim. Este nevoie ca următorul guvern să facă rectificarea bugetară pentru ca autorităţile locale să nu intre în blocaj financiar şi să pregătească proiectul de lege a bugetului de stat şi proiectul de lege a asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. De asemenea, este necesară pregătirea României pentru sezonul rece şi deblocarea examenului de rezidenţiat. Salut discuţiile pozitive de până acum ale premierului desemnat, Ludovic Orban, cu celelalte partide dispuse să sprijine învestirea viitorului Cabinet. De asemenea, cer PSD să nu blocheze procedura parlamentară necesară pentru alegerea unui nou Executiv. A nu sprijini sau a bloca formarea unui Guvern PNL înseamnă a menţine paralizată administraţia centrală şi locală, situaţie ce atrage după sine consecinţe negative asupra a milioane de români”, a completat Caracota.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite