Politică

articolul anterior articolul urmator

Iată pe ce cheltuie România banii împrumutaţi: pe salarii şi pensii de lux pentru demnitari

5
9 Jul 2015 15:18:06
Bogdan Diaconu
Consens total al clasei politice învechite pentru mărirea privilegiilor
Consens total al clasei politice învechite pentru mărirea privilegiilor

Democraţia românească rămâne originală. Măsurile anti-criză propuse de clasa politică sunt şocante prin transparenţa lor transpartinică: după pensiile de lux ale parlamentarilor se măresc salariile înalţilor demnitari şi urmează pensii speciale pentru aleşii locali. Politicienii şi-au rezolvat problema şi s-au pus la adăpost. După ei, potopul. Adică românii să făcă bine să achite. Doar de aceea împrumută România bani din afara ţării.

Era o vreme în care politicienii, atunci când coceau măsuri în avantajul lor, se mai ascundeau. Duse sunt acele vremuri. Acum dau dovadă de maximă transparenţă şi de înţelegere transpartinică nedisimulată. Aşa a fost în cazul pensiilor de lux pentru parlamentari pe baza unui proiect de lege semnat de aleşi din toate partidele vechi. Şi la mărirea salariilor înalţilor demnitari, consensul a fost total: Guvernul a adoptat, Iohannis a salutat, niciun partid nu a comentat, cu excepţia Partidului România Unită. Urmează pensii speciale pentru aleşi, un alt proiect de lege semnat de parlamentari din toate partidele vechi pe care Adevărul l-a prezentat AICI .

Când nu vom mai avea nici noi de unde să ne plătim împrumuturile, o să li se spună şi românilor, ca şi grecilor în aceste zile, că sunt leneşi şi şmecheri şi de aceea nu plătesc. Nimeni nu se uită unde s-au dus banii împrumutaţi.

Din informaţiile mele, lucrurile nu se opresc aici, există intenţia dublării sau chiar triplării indemnizaţiei parlamentarilor. Aleşii şi numiţii se pun la adăpost de criză. În timp ce în Europa cazul Greciei face valuri, iar statele se pregătesc pentru a evita consecinţele nedorite, politicienii români se pregătesc şi ei de vremuri grele. Separaţia dintre cei care au acces la resurse şi cei care se vor prăbuşi sub greutatea preţurilor este tot mai clară. Ne vom împărţi, am făcut-o deja în bună măsură, în cei de sus şi cei de jos. Păturile care vor plăti preţul salvării politicienilor vor fi tot mai urgisite, taxele tot mai mari, bunurile şi serviciile tot mai inaccesibile. Totul, în beneficiul celor care se pun astăzi la adăpost. 

Iar când nu vom mai avea nici noi de unde să ne plătim împrumuturile, o să li se spună şi românilor, ca şi grecilor în aceste zile, că sunt leneşi şi şmecheri şi de aceea nu plătesc. Nimeni nu se uită unde s-au dus banii împrumutaţi. În niciun caz la cetăţenii care vor fi obligaţi să plătească, ei şi copiii lor, pentru ca demnitarii să îşi asigure salarii şi pensii de lux, plus obişnuitele afaceri cu statul. Aici sunt banii dumneavoastră, şi banii împrumutaţi de la FMI, şi cei luaţi de prin alte părţi. Poporul rămâne pe loc, să îi achite!

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

gogu58
9.07.2015, 15:44:45

Te-ai pupat pe bot, alt mandat nu mai prinzi.....

+2 (2 voturi)
Jupânu'
9.07.2015, 18:53:52

Bah, te-ai mutat in Har-Cov sau aperi romanii din Bucale de la beraria din spatele Parlamentului ?

+1 (3 voturi)
Camelian Propinatiu
10.07.2015, 15:40:31

Criza nu-i politica, ci de intriga literara, deoarece abia clasicii greci ne-au luminat cât sa cerem de la PNL pt sefi, bugetari, pensionari si asistati! Daca unicul articol Gorghiu de program liberal e plecati voi sa venim noi, pot genera in 2016 scurgeri de voturi spre PSD niste asteptari-subintelesuri acumulate in postromânism: http://propinatiu.ro/carti 1. Ca modelul de progres cu Sibiul Cultural va fi impus si Bucurestiului, care dincolo de Centru are o densitate a Infrastructurii Intelectuale compatibila cu a Baraganului. Adica: reconstituire cum a fost TVR Cultural. Biblioteca Nationala finantata cât a Frantei. Muzeu de Istorie functional. Un TVR Didactic in slujba Diasporei. 2. Ca buna cunoastere a mizeriei ghinion preuniversitare va dezbate in CSAT subsalarizarea cronica, reabilitând de 2-3 ori salariul, de s-atragi si profesori in sistem, din aia capabilii sa citeasca Musil ascultând Mahler!

Gica Goldan
10.07.2015, 19:02:03

Acesta-i adevarul, greu de acceptat si ascuns cu mare grija de ministerul Finantelor, cel care in fiecare luna se imprumuta cu cate-un milion de roni. Desi guvernul se lauda de cate ori are ocazia, cu incasari extrabugetare, si cu cea mai mare crestere economica de nu-stiu-cand incoace, de investit nu mai investeste si totusi se-mprumuta. Dupa ultimile pomeni facute de gen. Oprea, marirea slariilor politistilor, militarilor, jandamilor, sri-stilor, dar si celor de la sie, la care mai adaugam miile de euro pentru inaltii demnitari, probabil min. Finantelor va trebui sa mai imprumute o juma' de milion. Autorul are dreptate, parlamentarii si demnitarii lucreaza-n interes personal, marind salariile structurilor de forta si-au asigurat si linistea de care au nevoie pentru capusat la maxim banul public. Fraierii, adica noi, sunt buni de plata.

+1 (1 vot)
Ioan Negru
10.07.2015, 21:04:56

ROMANI, TREZITI-VA! Este ingrijoratoare indiferenta societatii civice la asaltul lichelelor din guvern, Parlament si, mai nou, Presedintie (vezi canalia de Manolache ajuns sa-l consilieze pe naivul Iohannis,,,) Eu sunt deja batran si nu voi fi afectat de drenajul bugetar provocat de indemnizatiile, salariile si pensiile nesimtite pe care si le aloca fara rusine actuala clasa politica. Ganditi-va, domnilor si doamnelor, ca acestea vor fi platite de generatiile urmatoare - copiii Dvs si copiii copiilor Dvs. Daca nu se protesteaza acum impotriva acestor nerusinati, maine va fi prea tarziu: ajungem iar la zicala dinainte de '89: copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri... Nu sperati ca mitomanul de Ponta si pseudo-socialistii sai - care promit orice pana ajung sa controleze toata tara - vor altceva decat sa suga ciolanul bugetar, fara sa le pese de datoriile pe care le vor plati generatiile urmatoare!

Modifică Setările