Iată pe ce cheltuie România banii împrumutaţi: pe salarii şi pensii de lux pentru demnitari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consens total al clasei politice învechite pentru mărirea privilegiilor
Consens total al clasei politice învechite pentru mărirea privilegiilor

Democraţia românească rămâne originală. Măsurile anti-criză propuse de clasa politică sunt şocante prin transparenţa lor transpartinică: după pensiile de lux ale parlamentarilor se măresc salariile înalţilor demnitari şi urmează pensii speciale pentru aleşii locali. Politicienii şi-au rezolvat problema şi s-au pus la adăpost. După ei, potopul. Adică românii să făcă bine să achite. Doar de aceea împrumută România bani din afara ţării.

Era o vreme în care politicienii, atunci când coceau măsuri în avantajul lor, se mai ascundeau. Duse sunt acele vremuri. Acum dau dovadă de maximă transparenţă şi de înţelegere transpartinică nedisimulată. Aşa a fost în cazul pensiilor de lux pentru parlamentari pe baza unui proiect de lege semnat de aleşi din toate partidele vechi. Şi la mărirea salariilor înalţilor demnitari, consensul a fost total: Guvernul a adoptat, Iohannis a salutat, niciun partid nu a comentat, cu excepţia Partidului România Unită. Urmează pensii speciale pentru aleşi, un alt proiect de lege semnat de parlamentari din toate partidele vechi pe care Adevărul l-a prezentat AICI .

Când nu vom mai avea nici noi de unde să ne plătim împrumuturile, o să li se spună şi românilor, ca şi grecilor în aceste zile, că sunt leneşi şi şmecheri şi de aceea nu plătesc. Nimeni nu se uită unde s-au dus banii împrumutaţi.

Din informaţiile mele, lucrurile nu se opresc aici, există intenţia dublării sau chiar triplării indemnizaţiei parlamentarilor. Aleşii şi numiţii se pun la adăpost de criză. În timp ce în Europa cazul Greciei face valuri, iar statele se pregătesc pentru a evita consecinţele nedorite, politicienii români se pregătesc şi ei de vremuri grele. Separaţia dintre cei care au acces la resurse şi cei care se vor prăbuşi sub greutatea preţurilor este tot mai clară. Ne vom împărţi, am făcut-o deja în bună măsură, în cei de sus şi cei de jos. Păturile care vor plăti preţul salvării politicienilor vor fi tot mai urgisite, taxele tot mai mari, bunurile şi serviciile tot mai inaccesibile. Totul, în beneficiul celor care se pun astăzi la adăpost. 

Iar când nu vom mai avea nici noi de unde să ne plătim împrumuturile, o să li se spună şi românilor, ca şi grecilor în aceste zile, că sunt leneşi şi şmecheri şi de aceea nu plătesc. Nimeni nu se uită unde s-au dus banii împrumutaţi. În niciun caz la cetăţenii care vor fi obligaţi să plătească, ei şi copiii lor, pentru ca demnitarii să îşi asigure salarii şi pensii de lux, plus obişnuitele afaceri cu statul. Aici sunt banii dumneavoastră, şi banii împrumutaţi de la FMI, şi cei luaţi de prin alte părţi. Poporul rămâne pe loc, să îi achite!

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite