Politică

articolul anterior articolul urmator

Idealul lui Macovei: o naţiune fără religie, fără trecut, fără identitate

76
25 Sep 2014 16:55:19
Bogdan Diaconu
Monica Macovei vrea să-i scape pe copiii românilor de ”opiumul popoarelor”, cum a făcut şi comunismul
Monica Macovei vrea să-i scape pe copiii românilor de ”opiumul popoarelor”, cum a făcut şi comunismul

Fiecare candidat pentru Cotroceni trebuie să se remarce prin ceva. Monica Macovei, de pildă, a vrut să se remarce prin scoaterea religiei din şcoli şi înlocuirea ei cu istoria religiilor. Copiii ar putea astfel să-şi aleagă singuri religia, este de părere candidatul. Cum ar fi dacă elevii şi-ar alege islamul ca religie, ar fi Macovei fericită? Sau intenţia ei este ca românii să nu mai aibă nicio religie şi să devină o populaţie fără identitate?

Nu ştiu dacă această idee de deznaţionalizare şi dezmoştenire a poporului român de propria sa istorie şi cultură, legate intim de Biserica Ortodoxă, i-a venit Monicăi Macovei din trecutul său de procuror comunist pentru care credincioşii erau duşmanii poporului şi obscurantişti, dar exact această atitudine transpare din atitudinea ei faţă de cursurile de religie. În egală măsură, parcă auzim în subtextul propunerii lui Macovei că religia este opiumul popoarelor, în timp ce istoria religiilor ar fi eliberatoare. Adică propria istorie şi tradiţie le este dăunătoare copiilor noştri, numai istoria celorlalţi este lămuritoare. O anunţ pe Monica Macovei că nivelul cultural cerut de istoria religiilor nu se atinge aşa uşor, dar probabil că Macovei nu ştie ce înseamnă istoria religiilor de vreme ce o propune pentru elevi începând cu şcoala primară. A învăţa despre alţii este ulterior parcurgerii propriei culturi, la fel cum nu poţi învăţa o limbă străină înainte de a şti limba română. În caz contrar, nu vei şti nici limba maternă, nici limba străină, lucru care se întâmplă în zilele noastre tocmai pentru că îi trimitem pe copii să înveţe limbi străine înainte să deprindă româna. În lumina acestei comparaţii, propunerea lui Macovei este echivalentă cu a nu mai avea clase de limba română, ci de istoria lingvisticii, urmând ca elevii să fie liberi să îşi aleagă ei limba pe care să o înveţe ulterior, după ce vor parcurge istoria tuturor limbilor vorbite (dar şi a celor aşa zis ”moarte”) ale lumii, pentru că altfel le îngrădim libertatea dacă îi aruncăm direct într-o anume limbă maternă.

Avem nevoie şi de Biserică, avem nevoie de tradiţii şi de tot ceea ce ne poate păstra identitatea românească într-o lume care ne încurajează să ne înstrăinăm de noi înşine ca să fim vânduţi şi risipiţi mai uşor. 

Dar perversitatea procurorului comunist nu se opreşte la ignorarea voită sau inconştientă a regulilor de bază ale educaţiei, ci îşi arată adevărata faţă atunci când analizăm consecinţele unei asemenea propuneri. Poporul român nu va mai fi nici creştin, nici majoritar ortodox, ci va deveni o populaţie ameţită de tot felul de idei la o vârstă la care nu are capacitatea de a decide în cunoştinţă de cauză, aşa încât nu va mai avea nicio religie, nicio tradiţie, prin urmare nu va mai fi un popor.

Idealul de naţiune pe care îl prezintă Macovei este cel al unei adunături de indivizi pe care nu-i mai uneşte nimic, care nu au nimic în comun şi care sunt aruncaţi la maturitate în lume fără nicio substanţă lăuntrică, fără nicio valoare provenind din comunitate. Cum ar arăta naţiunea română educată în spiritul lui Macovei? Ar arăta ca Macovei, o oportunistă gata să slujească pe oricine dă mai mult şi dispusă să îşi ponegrească propria ţară în orice mod doar ca să fie băgată în seamă în străinătate. Evident că Macovei nu a avut ore de religie în şcoală, altfel ar fi auzit de păcatul trădării propriului popor. O ţară de Macovei, asta şi-ar dori candidata în discuţie, de oameni care au trecut de la slugărnicia comunistă la cea ”capitalistă” fără nicio emoţie pentru că, fundamental, nu s-a schimbat nimic, doar direcţia linguşelii. Macovei este exemplul clar al personalităţii fără religie, fără ţară, fără trecut (altul decât cel personal ascuns cu grijă pentru că strică la CV). Nu, nu vrem ca românii să ia exemplul lui Monica Macovei şi de aceea avem nevoie nu doar de religie în şcoală, avem nevoie şi de Biserică, avem nevoie de tradiţii şi de tot ceea ce ne poate păstra identitatea românească într-o lume care ne încurajează să ne înstrăinăm de noi înşine ca să fim vânduţi şi risipiţi mai uşor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

76 Comentarii

Iulian Arion
25.09.2014, 18:42:18

Un articol remarcabil de indraznet. Primul de acest gen al unui om politic roman. Unul dintre obiectivele asa ziselor reforme din invatamant a fost stergerea trecutului istoric al romanilor. De la abordarea dialectica a demitizarilor d-lui Boia, la omiterea celor 1000 de ani de istorie de la invazia hunilor din 372 A.D. pana la cetralizarea statelor Moldova si Tara Romaneasca, zece secole mai tarziu, istoria a fost supusa unor presiuni de ideologizare pentru ca nu cumva sa se supere cineva. Cercetarile, studiile si lucrarile foarte documentate din cronicile straine, ale istoricului Nicolae Iorga au fost inlocuite cu "istorii" alternative! Agresiunile executate de politicieni asupra invatamantului pentru introducerea ideologiei totalitare a depravarii ca norma obligatoriu de acceptat li s-au opus doar istitutiile confesiunilor religioase crestine. Agresiunii externe si interne asupra romanismului trebuie sa i se opuna tot ceea ce defineste poporul roman in materie de traditii si obiceiuri populare, adevar istoric, credinta religioasa. Daca unul sau mai multe din aceste elemente lipsesc in blocarea agresiunii ideologiei totalitare care promoveaza depravarea ca norma obligatorie, apar tendintele autonomiste/separatiste pe teritoriul carora sa se conserve identitatea etnica sub toate aspectele: religios, lingvistic, istoric.

-22 (32 voturi)
Marius Skolka
25.09.2014, 21:31:53

Pai da, mai bine un popor de pupatori de moaste, capsunari si casnice, care se roaga sa-i ajute nu mai stiu ce sfant sa nu-i prinda nimeni cand fura (vezi cazul Becali, si ai altor crestini "educati"), privitori la posturi TV care abunda in incultura si care pot fi dusi de nas cum vor cativa. Se vede treaba ca unii nu inteleg diferenta intre educatie si indoctrinare - indiferent de care. Dar, fiti pe pace, s-a incercat vre-o 45 de ani sa ne fie bagat pe gat o doctrina imbeciloida - si a iesit 21 - 22 decembrie 1989. Cu religia se va intampla exact la fel, nu va imbatati cu apa rece.

+16 (24 voturi)
Iulian Arion
25.09.2014, 22:10:34

Bertrand Russell, 1953: “Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie. Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial. “ Iata cum religia si patriotismul sunt piedici impotriva instaurarii Noii Ordini Mondiale, dorita de oculta care ne conduce

-11 (15 voturi)
Adrian Marchetti
25.09.2014, 22:17:04

Monica Macovei nu intelege un lucru.Poporul roman inca nu e complet eliberat de gandirea comunista ce a marcat zeci de ani aceasta natiune.Dupa ce romanii din generatia ei au studiat in facultati de tot felul materialismul dialectic chiar crede cineva ca aceasta tara si-a reluat ciclul normal in materie de cultura religioasa?Aceasta tara a fost si va fi crestin ortodoxa.Nu putem lasa acum ca un copil de 7 ani sa ``aleaga`` el ce -i place lui mai bine in materie de religie.Poate cine stie in vreun manual penibil de asa-zisa ``Istorie a religiilor pt clasa 2-a``copilul de 7-8 ani vede el o poza cu Allah sau cu Buda nu ? Si i se pare lui frumoase si ``smechera`` poza si ajuns acasa ii spune mamei lui ca el va fi budist..Copilul ROMAN trebuie intai sa-si cunoasca propria istorie .Sa stie pt ce au luptat stramosii lui si chiar sa i se spuna de perioada neagra comunista cand bisericile erau demolate si unii copii nu puteau fi botezati din cauza ..profesiei parintilor. Doamna fost procuror comunist Macovei dvs v-ati botezat copiii?!!

-15 (21 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.09.2014, 22:20:11

Idealul Vanatorului /d.c : o natiune fara pesedisti, fara altele lichele si fara imbecili care sa-i mai voteze..!

+12 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (76)

Modifică Setările