Ponta: Şeful IGSU şi-a făcut datoria, miniştrii pleacă deşi responsabilitatea nu este acelaşi lucru cu vinovăţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ponta a făcut declaraţii vineri dimineaţa   FOTO: Marian Iliescu/Adevărul
Premierul Ponta a făcut declaraţii vineri dimineaţa   FOTO: Marian Iliescu/Adevărul

Premierul Ponta a transmis reprezentanţilor Ministerului de Interne că are încredere în ei şi că îi va apăra indiferent ce se spune la TV, legat de accidentul aviatic de luni, arătând că şeful IGSU şi-a făcut datoria, iar miniştrii vin şi pleacă deşi asumarea responsabilităţii nu înseamnă şi vină.

Aflat la sediul Ministerului de Interne, Ponta a transmis reprezentanţilor instituţiei că are încredere în ei "indiferent ce se spune sau nu se spune pe la televizor" şi că îi va apăra împotriva oricui care generalizează, fiind nevoie să fie îndreptate şi problemele care nu funcţionează.

Premierul a adăugat că şeful IGSU şi-a făcut datoria, că miniştrii vin şi pleacă chiar dacă asumarea răspunderii nu este acelaşi lucru cu vinovăţia.

„Într-adevăr este ziua Unirii, nu trebuie să uităm asta indiferent de evenimente dar am rămas aici ca să vă spun că: MAI este într-adevăr coloana vertebrală a statului român şi am încredere în capacitatea voastră de acţiune. (...) Chiar dacă este weekend, dvs veţi fi pe stradă, vă rog să vă faceţi în continuare activitatea foarte bine, să vă vedeţi de misiuni. O să vă apăr cu toate forţele şi împotriva oricui care vine să generalizeze. (...) Oamenii de pe teren şi-au făcut întotdeauna datoria.  Nu o să accept de la nimeni să vorbească despre cei de la Interne. (...) Responsabilitatea nu este, uneori, acelaşi lucru cu vinovăţia. Au fost sute şi mii de acţiuni care au salvat sute de vieţi despre care nu se ştie”, a spus premierul.


Pe aceeaşi temă:

Victor Ponta nu mai ajunge la Iaşi pentru a celebra Mica Unire: "Cred că sunt mai util aici, la Bucureşti. Mă voi ocupa de reabilitarea Ministerului de Interne"

Vasile Blaga: Stroe nu şi-a dat demisia de onoare, a primit un şut în fund de la Antonescu şi Ponta

Lanţul slăbiciunilor care a ucis doi oameni în Munţii Apuseni

„Unde nu-i cap, vai de … victime”, sau de ce s-a murit în Apuseni. Jumătăţi de măsură în cazul vinovaţilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite