Ilan Laufer, refuzat de Iohannis la Ministerul Dezvoltării, a fost desemnat consilier onorific în Guvernul Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Laufer. Foto: Inquam
Ilan Laufer. Foto: Inquam

Ilan Laufer a anunţat luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a fost desemnat „consilier onorific neremunerat” în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Acesta s-a declarat mândru şi a anunţat că va folosi toată experienţa acumulată, în special în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE.

„Mă simit onorat şi mândru să mă alătur, în calitate de consilier onorific neremunerat, echipei condusă de Premierul Viorica Dăncilă. Îmi voi folosi toată experienţa acumulată, atât în funcţia de secretar de stat cât şi în demnitatea de ministru, pentru a fi alături de echipa guvernamentală, mai ales în contextul actual al preluării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Mulţumesc doamnei Prim Ministru, PSD, Organizaţiei Judeţene Neamţ a PSD, tuturor celor care m-au susţinut în proiectele în care am fost implicat şi mi-au acordat încrederea lor”, a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

Laufer a fost propus de PSD, la prima remaniere guvernamentală a cabinetului Dăncilă, în funcţia de ministru al Dezvoltării, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îl numească. Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri l-a acuzat atunci pe şeful statului de antisemitism asociind respingerea cu faptul că ar fi evreu. Cu toate acestea, Ilan Laufer nu s-a aflat nici pe lista noilor propuneri oferite de PSD, rămânând în continuare fără un portofoliu în Executiv.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite