Iliescu: Anchetarea lui Dragnea, culmea cinismului. DNA şi Parchetul nu trebuie să se amestece în procesul electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) reprezintă "culmea cinismului", consideră preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, care afirmă într-o postare pe blogul personal că DNA şi Parchetul General n-au de ce să se amestece în procesul electoral.

"După un act arbitrar al Curţii Constituţionale, comportamentul Parchetului - care anchetează cetăţeni pentru că au votat la referendum - a căpătat aspecte inacceptabile", scrie fostul preşedinte al României pe blogul personal. "Anchetarea de către DNA a secretarului general al PSD - este culmea cinismului - i se impută unui lider de partid că s-a interesat de mersul votului la referendum", continuă Iliescu.

"Păi, care-i raţiunea existenţei unor partide politice în democraţie, dacă nu să se ocupe permanent de pregătirea şi desfăşurarea confruntărilor electorale şi mobilizarea cetăţenilor la vot ?", se întreabă retoric Ion Iliescu.

Fostul şef de stat insinuează că mai degrabă Parchetul ar trebui să ancheteze membrii PDL, ai căror decizie de a boicota referendumul "a fost un act antidemocratic şi nelegal".

Iliescu este de părere că DNA şi Parchetul General nu au de ce să se amestece în procesul electoral.

Preşedintele de onoare al PSD reaminteşte că, potrivit Constituţiei, "Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor".

"Intimidarea cetăţenilor de către procurorii trimişi să-i ancheteze pentru prezenţa la referendum" este o temă de dezbatere pentru Consiliul Superior al Magistraturii, consideră Iliescu.

Fostul şef de stat reiterează că "decizia Curţii Constituţionale este fără temei legal, apelând la date statistice depăşite".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite