Iliescu: Diaspora a fost un punct slab al PSD şi al guvernării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că diaspora a constitutit un punct slab al PSD şi al guvernării Ponta şi reproşează faptul că partidul nu a dat atenţia cuvenită relaţiilor cu românii care lucrează în străinătate.

„Diaspora a fost un punct slab al PSD şi al guvernării noastre. Sigur că s-a produs şi un exod masiv de români din străinatate, şi contactele cu ţara, în general, au fost delicate, dificile şi mai ales contactele politice. Cred că partidul nu a dat atenţia cuvenită relaţiilor cu ... S-a ajuns la 3 milioane de români care au plecat din ţară, şi care lucrează în condiţii dificile, grele. Cred că a fost o slăbiciune că nu a dat o atenţia cuvenită unei legături şi politice, dincolo de legăturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat", a declarat fostul preşedinte la B1 TV.

Iliescu apreciază că, în acest moment, se impune o analiză serioasă în legătură cu organizaţiile de partid,

„E un partid mare, care are o experienţă îndelungată. (...) Cred că munca politică de partid a fost, nu zic ignorată, dar nu a constituit un suport substanţial al guvernarii şi comunicarea conducerii partidului cu organizaţiile, cu masele de partid, a avut de suferit. Cred că e nevoie de o analiză foarte serioasă, din care să se tragă toate concluziile necesare“, a mai spus Iliescu.

„Cred ca pentru PSD se impune un Congres extraordinar, care sa analizeze rezultatele alegerilor. Sa traga niste concluzii pentru ceea ce urmeaza", a spus Ion Iliescu, pentru Ştirile PRO TV.

"Ne aflam in fata unui moment de cotitura. Se impune o analiză foarte serioasă. Prezenţa la vot de 62%, este remarcabilă. Fără îndoială că şi Victor Ponta a greşit", a mai spus Iliescu.

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru

Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru, a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, la scurt timp după ce premierul şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite