Imagini cu Iohannis şi Cîţu plantând copaci la Dăbuleni. Preşedintele: „Iubesc natura, îmi doresc o natură sănătoasă pentru România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a participat la o campanie de împădurire. FOTO: Facebook/ Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a participat la o campanie de împădurire. FOTO: Facebook/ Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj. La campania iniţiată de Ministerul Mediului a participat şi prim-ministrul Florin Cîţu.

Preşedintele a transmis că strategia este de a ajunge la o suprafaţă împădurită de 40%, faţă de 29% cât are România în prezent, pentru a avea un mediu curat pentru noi, cât şi pentru generaţiile următoare. Astfel, se vor aloca 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri, spune Klaus Iohannis.

GALERIE FOTO

„Cam toată lumea a înţeles pericolul încălzirii climatice, metoda este extinderea suprafeţelor de pădure. Asta vom face. Am discutat cu Guvernul să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri. Aceste acţiuni împreună cu oprirea tăierilor ilegale, vor duce la un progres semnificativ, la recuperarea unui teren valoros în România”, a mai anunţat Klaus Iohannis.

Iohannis planteaza copaci. Foto

Preşedintele a mai afirmat că iubeşte natura şi că îşi doreşte o natură sănătoasă pentru România. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a participat alături de preşedinte la campania de împădurire, unde a transmis că provocarea actualei guvernări este de a depăşi media europeană în ceea ce priveşte suprafaţa împădurită.

„Am participat la campania naţională de împădurire la Dăbuleni, una dintre cele mai afectate părţi ale ţării de fenomenul deşertificării. România are astăzi 30% din suprafaţă împădurită, în timp ce media Uniunii Europene este de 38%. Provocarea pentru acest guvern este să creştem gradul de împădurire în România peste media europeană.

Alocăm resursele necesare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi, dacă va fi nevoie, inclusiv şi din resurse bugetare. Susţin campania iniţiată de Ministerul Mediului - România şi alocarea resurselor necesare pentru împădurire.”, susţine Florin Cîţu.

Cîţu planteaza copaci. Foto
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite