Politică

articolul anterior

Imigranţii musulmani se califică pentru Spaţiul Schengen, românii nu

32
7 Oct 2015 20:06:52
Bogdan Diaconu
România a fost pusă din nou pe aşteptare în problema aderării la Spaţiul Schengen
România a fost pusă din nou pe aşteptare în problema aderării la Spaţiul Schengen

Amânarea aderării României la Spaţiul Schengen are loc în contextul în care imigranţii musulmani sunt primiţi cu braţele deschise în Spaţiul Schengen şi chiar invitaţi deschis de către Germania să vină să îi rezolve problemele demografice şi economice (mâna ieftină de lucru).

Aşadar, Europa este o casă mai bună pentru imigranţii non-UE decât este pentru români, cărora, de exemplu, nu le-a fost făcută niciodată o asemenea invitaţie, ba au fost descurajaţi pe toate căile să acceadă în ţările din Vest unde sunt trataţi în continuare ca cetăţeni de mâna a doua.

Corporaţiile europene sunt în egală măsură vinovate de corupţia din România ca şi politicienii români pe care i-au mituit

Ţările care se opun de această dată sunt Germania şi Franţa. Cumva Germania ne mai dă lecţii anti-corupţie după scandalul Volkswagen şi EADS? Dacă accederea în Spaţiul Schengen ar fi pe bază de anti-corupţie, atunci şi ieşirea ar trebui asigurată pentru încălcarea probităţii, iar Germania ar trebui să fie exclusă. Cât despre Franţa, poate o deranjează scandalul Apa Nova unde directorii francezi ai companiei au declanşat în România o operaţiune de corupere de politicieni demnă de cele mai înapoiate ţări africane.

Corporaţiile europene sunt în egală măsură vinovate de corupţia din România ca şi politicienii români pe care i-au mituit, dar acest lucru nu intră în discuţie atunci când este invocată corupţia ca argument al ţinerii României în afara Spaţiului Schengen. După cum nici Olanda nu recunoaşte că nu doreşte ca Portul Constanţa să înlocuiască Rotterdam ca poartă de intrare a mărfurilor asiatice în Europa.

Şi atunci, despre ce Europă a a egalităţii mai vorbim?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Vanatorul/d.c.
7.10.2015, 20:53:40

"Imigranţii musulmani se califică pentru Spaţiul Schengen, românii nu" Dom'le, terminat-o odata cu prostile astea..! In tarile din Schengen sunt peste 3 milioane de romani carora nu le zice nimeni, nimic..! Iar daca n-am intrat in Schengen pana acum in mod oficial, asta se datoreaza escrocilor si puslamalelor penale din PSD si PNL, mafioti notorii care o fac pe .."politicienii responsabili", cocotati fiind de catre un electorat cu minte putina in cele mai importante functii din statul roman..!..!

-1 (15 voturi)
Paun Al
7.10.2015, 21:49:49

Decat sa se gandeasca cum sa emigreze in Schengen , mai bine s-ar gandi romanii cum sa construiasca aici in Romania o societate 'ca afara " ( "... vrem o tara ca afara ") Dar cine sa ne-o faca ? E razboi la noi ?

+6 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
7.10.2015, 23:23:42

Au vrut. Dar n-au putut..De aia au plecat.. Pur si simplu nu li s-a ..permis.."Structurile"..Cele cu electorat..la greu. Nici azi nu se poate..Aceleasi "structuri"..Daca vrei sa faci o treaba corecta, n-ai cum sa reusesti..Daca n-ai "spate", nu reusesti..! Nici macar prietenii nu te pot ajuta..Si ei depind de.."structuri". Un amic dintr-o comuna din jud. Constanta, dupa 6 ani de munca in strainatate, s-a intors acasa sa puna impreuna cu frate-su de-o mica afacere..Productiva..Au livrat vreo luna marfa, la doua magazine. Unul in comuna si unul chiar in Constanta. Apoi, patronul de la magazinul din comuna, ruda cu ei, le-a spus ca nu mai poate sa le primeasca marfa ..L-a vreo saptamana dupa, la fel le-a spus si patronul magazinului din oras..Nu-ti voi spune de ce..Intelegi si singur. Nu poti construi nimic intr-o mlastina, inainte de a o.."asana".

-2 (8 voturi)
Paun Al
7.10.2015, 23:44:28

Si cine sa ne "asaneze " mlastina ? Ideea d-lui Diaconuu , ca pe noi de ce nu ne trateaza la fel ca pe emigrantii musulmani ... mi se pare ciudata . Pana la urma Germania decide pe cine si cum primeste . Cea ce nu intelege dl Diaconu, este ca noi in UE, nu mai avem calitatea de emigranti . Conform acordurilor cu UE , noi am deschis in 2007 complet piata romaneasca pentru marfuri , capital , investitii ... fara nici o restrictie . Cea ce a lovit puternic economia bolnava romaneasca . In schimb tarile UE se angajau ca in max 7 ani de zile sa liberalizeze piata muncii pentru romani . Germania , ca si alte tari au asteptat 7 ani sa aplice reglemetarea . Dar romanii s-au descurcat , cum au putut . Acum ar trebui sa putem circula liber pe piata muncii din UE. Despre asta ar trebui sa verifice dl Diaconescu, daca se intampla , sau nu . Nu despre statutul nostru de ...emigranti in UE ??

+2 (4 voturi)
Vanatorul/d.c.
8.10.2015, 00:28:39

Paun, dl. Diaconu e..politician..! Si-nca unul ..excelent, daca n-a aflat nici pana acum ca romanii circula liber in UE de aproape 8 ani, drept pentru care nu mai pot "beneficia" nici statutul de emigranti si nici de cel de azilanti..! Doar de cel de..rezidenti..! Piata de munca a fost libera tot timpul..! Si inainte, ca si acum, era suficient sa gasesti un patron care sa-ti ofere un contract si tu sa spui "da".! De rest se ocupa el (inregistrare, asigurari, permis de munca, cazare-daca erai nou venit si nu ti-o puteai asigura singur). Nimeni si nicio lege nu-i impunea patronului (angajatorului) pe cine sa angajeze si pe cine nu..! Stiu cum mergeau si merg treburile, crede-ma..! Chiar si inainte de 1 ianuarie 2007(data oficiala de aderare a Romaniei la UE) erau patroni care isti trimiteau delegati in Romania pentru a aduce romani la munca. Veneau dupa oameni cu tot cu contracte, stampilate , parafate etc , absolut totul legal. Faceau asta pentru ca oamenii sa nu intampine probleme la punctele de trecere a frontierei (era in perioada cand nu puteai iesi din tara daca nu aveai 500 de euro la tine, plus bilet dus intors, plus voucher cu localitate si hotelul la care te-ai fi cazat la destinatia..turistica). Avand insa contractul in mana, treceai ca prin branza frontierele, aratand doar pasaportul si contractul respectiv. Stiu despre ce vorbesc..Nu inventez nimic.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările