Imigranţii musulmani se califică pentru Spaţiul Schengen, românii nu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amânarea aderării României la Spaţiul Schengen are loc în contextul în care imigranţii musulmani sunt primiţi cu braţele deschise în Spaţiul Schengen şi chiar invitaţi deschis de către Germania să vină să îi rezolve problemele demografice şi economice (mâna ieftină de lucru).

Aşadar, Europa este o casă mai bună pentru imigranţii non-UE decât este pentru români, cărora, de exemplu, nu le-a fost făcută niciodată o asemenea invitaţie, ba au fost descurajaţi pe toate căile să acceadă în ţările din Vest unde sunt trataţi în continuare ca cetăţeni de mâna a doua.

Corporaţiile europene sunt în egală măsură vinovate de corupţia din România ca şi politicienii români pe care i-au mituit

Ţările care se opun de această dată sunt Germania şi Franţa. Cumva Germania ne mai dă lecţii anti-corupţie după scandalul Volkswagen şi EADS? Dacă accederea în Spaţiul Schengen ar fi pe bază de anti-corupţie, atunci şi ieşirea ar trebui asigurată pentru încălcarea probităţii, iar Germania ar trebui să fie exclusă. Cât despre Franţa, poate o deranjează scandalul Apa Nova unde directorii francezi ai companiei au declanşat în România o operaţiune de corupere de politicieni demnă de cele mai înapoiate ţări africane.

Corporaţiile europene sunt în egală măsură vinovate de corupţia din România ca şi politicienii români pe care i-au mituit, dar acest lucru nu intră în discuţie atunci când este invocată corupţia ca argument al ţinerii României în afara Spaţiului Schengen. După cum nici Olanda nu recunoaşte că nu doreşte ca Portul Constanţa să înlocuiască Rotterdam ca poartă de intrare a mărfurilor asiatice în Europa.

Şi atunci, despre ce Europă a a egalităţii mai vorbim?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite