Importanţa alegerilor din toamnă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
proteste Antena 3

Nu sunt adeptul votului negativ. Drept urmare, au fost puţine alegeri la care m-am prezentat. Număr oamenii politici în care cred cu adevărat pe degetele unei singure mâini. Dar consider alegerile prezidenţiale din toamnă cu adevărat importante pentru viitorul României.

Sub conducerea înţeleaptă a Partidului Social Democrat şi a liderului acestuia, Victor Ponta, România pur şi simplu se dezintegrează. Aseară a avut loc un miting neautorizat, motivul fiind unul de neînţeles într-o ţară civilizată: protestul împotriva unei sentinţe definitive şi irevocabile! Trec peste faptul că CNA ar trebui să închidă rapid o televiziune care incită la un asemenea comportament, care mi-a adus aminte de copilăria mea, când vedeam figurile abrutizate ale celor care-i aplaudau pe mineri în iunie 1990. Nu poţi numi ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile jurnalism şi dreptul la opinie.

Cum e posibil ca partidul care deţine toate pârghiile puterii să-şi alăture imaginea şi numele cu un protest împotriva legalităţii?

Dar prezenţa unor lideri importanţi ai partidului de guvernământ în mijlocul manifestanţilor mi se pare de o gravitate excepţională. De ce erau acolo? Cum e posibil ca partidul care deţine toate pârghiile puterii să-şi alăture imaginea şi numele cu un protest împotriva legalităţii? Ce stat civilizat este acela în care cei chemaţi să-l conducă militează direct pentru distrugerea lui?

Aceşti oameni sunt şi rău intenţionaţi şi iresponsabili, în egală măsură. Pentru şansa noastră la un viitor firesc, la un stat guvernat de legi şi instituţii, nu de bunul plac, dispariţia politică a lui Victor Ponta şi a camarilei sale a ajuns o necesitate.

În ceea ce mă priveşte, voi proceda în consecinţă la alegerile prezidenţiale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite