Impozitarea progresivă naşte noi tensiuni în Coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD a adus din nou în discuţie modificarea sistemului de taxare şi introducerea impozitării progresive. Marcel Ciolacu transmis că ia în calcul o „redimensionare şi o reaşezare a impozitelor”, măsură care face parte dintr-un nou pachet economic pe care guvernanţii ar trebui să îl prezinte la începutul lunii iunie, dar pe care liberalii nu o agreează.

Liderul PSD a punctat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv, motivând că „ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

„Există şi o redimensionare, şi o reaşezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele. (...) Ori intrăm într-o logică, precum toate ţările dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a declarat Ciolacu, luni, la sediul partidului. Potrivit unor surse politice citate de News.ro, Marcel Ciolacu s-ar fi întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu Nicolae Ciucă, pentru a-i prezenta premierului propunerile privind introducerea impozitului progresiv, începând de anul viitor.

Şi ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a vorbit despre impozitarea progresivă, dar a fost mai rezervat. „Nici acum nu mai avem cotă unică. (...) Această măsură trebuie să vină în primul rând şi în primul rând cu deduceri pentru cei din baza de jos a salarizării şi a pensiilor. (...) E o discuţie probabil care va fi pe masa coaliţiei şi se va vedea ce decizie se va lua”, a declarat ministrul Budăi, luni, într-o intervenţie la Antena 3.

PNL se opune

De partea cealaltă a coaliţiei, liberalii se opun impozitării progresive. Florin Cîţu a declarat că, în calitate de membru al PNL, nu susţine introducerea unor taxe noi şi redimensionarea sistemului de taxare. Şi Alina Gorghiu, vicepreşedinta PNL, a transmis că nu vede posibilă schimbarea cotei unice în viitorul apropiat şi a subliniat că liberalii nu au ridicat problema impozitării progresive.

„Electoratul de dreapta îşi doreşte să conservăm cota unică, motiv pentru care, nu doar pentru că este în programul de guvernare, la noi nu s-a pus deloc problema de modificare a acestei impozitări”, a declarat Gorghiu, luni, la Profit TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite