Politică

articolul anterior articolul urmator

Inadecvarea PSD la realitate

60
23 Jun 2019 09:32:45
Mircea Morariu

PSD suferă, printre altele, de o gravă şi, pare-se, şi incurabilă criză de inadecvare la realitate. . Se dovedeşte incapabil să primească şi să decodeze semnele pe care i le trimit alegătorii.

Partidul se complace cu o încăpăţânare bolnăvicioasă în victoria marca Liviu Nicolae Dragnea de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 şi se hrăneşte pe mai departe cu iluzia că aceasta i-ar fi asigurat veşnicia la putere. Confundă aritmetica parlamentară ce nu se poate schimba cu una -cu două, ci doar prin alegeri, cu ceea ce se auto-amăgeşte să creadă că ar mai vrea electoratul.

După ce în primele două-trei zile de la înfrângerea ruşinoasă însă cum nu se poate mai binemeritată de la alegerile europarlamentare şi de la referendumul pe temele justiţiei convocat de preşedintele Iohannis, PSD, în frunte cu preşedinta lui interimară, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, promitea că va trece la o analiză la sânge a greşelilor comise în cei aproape doi ani şi jumătate de când împarte guvernarea cu ALDE, un alt partid lovit de autism politic, de câteva zile încoace vectorii de imagine ai partidului au început să-şi schimbe încet-încet mesajul. O altă Anca Alexandrescu îi învaţă aberaţii cu nemiluita.

Primul care a deschis gura a fost nimeni altul decât preşedintele Curţii Constituţionale, dl. Valer Dorneanu, despre a cărui încatenare politică nimeni nu mai are demult nici cel mai mic dubiu. Dl. Valer Dorneanu s-a arătat contrariat de unele detalii ale rezultatelor de la referendum, pregătind astfel terenul pentru ieşirea în public a unor aşa-zişi grei ai partidului. Că respectivii au minte puţină ca şi grave carenţe morale puţin contează. Ei se cred mari, tari şi îndreptăţiţi să fie băgaţi în seamă. Pentru moment să consemnăm detaliul că pentru serviciul făcut PSD dl. Dorneanu şi-a primit urgent recompensa. Adică realegerea dorită în fruntea Curţii Constituţionale. PSD are onoare. Plăteşte cu funcţii publice pe toţi cei i se pun preş la picioare.

A ieşit mai apoi în public preşedintele Consiliului Naţional al Partidului, dl. Mihai Fifor. Care, după ce vreme îndelungată i-a slujit drept cârpă de lustruit pantofii lui Liviu Nicolae Dragnea, El Lider Maximo, astăzi specialist în curăţat cartofi la penitenciarul Rahova, ba il dădea deoparte, ba îi găsea câte o întrebuinţare aşa, de ochii lumii, dîndu-i astfel bibliotecarului din Craiova iluzia că ar avea valoare, a trecut cu arme şi bagaje de partea hrusciovistei Dăncilă. Totul în PSD petrecându-se după modelul brevetat încă din anii ilegalităţii de Partidul Comunist din România. Dl Mihai Fifor, mai inexpresiv chiar decât Buster Keaton, are,în consecinţă, dubii. Are şi dorinţe. Vrea anchete parlamentare asupra desfăşurării consultărilor electorale din 26 mai. Făcându-se a nu şti că de tot ceea ce s-a întâmplat în ziua cu pricina a răspuns hipercompetenta lui colegă de partid, fosta secretară de şcoală generală Carmen Dan. C-aşa-i în PSD, în funcţii-cheie se află numai competenţe indubitabile.

Culmea-culmilor, culmea neruşinării pesediste a fost însă să-l văd miercuri seara, exprimându-şi dubii asupra procesului electoral pe senatorul Florian Bodog. Expertul în plagiate al partidului, cumulardul de teze de doctorat grosolan copiate, insul care ar face mult mai bine să îşi caute atât teza de doctorat pierdută, de fapt bine ascunsă, cât şi cea mai mult decât dubioasă pentru care conducerea Universităţii de Vest din Timişoara a cerut să i se anuleze titlul de doctor. La fel de bine ar face dl. Bodog ca şi întreg partidul că nu poţi minţi la infinit pe toată lumea. Şi că ora scadenţei se apropie.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

60 Comentarii

Arretino Ponticus
23.06.2019, 10:03:54

PSD nu este inadecvat realitatii, PSD este o fictiune per se, deci nu face parte din realitate. In aceasta cheie devin inteligibile atat consecventa sirului progresiv de minciuni, cat si abordarea temelor, de catre aceasta grupare obtuza de naluci penale.

+10 (12 voturi)
Arretino Ponticus
23.06.2019, 10:14:33

Intrebarea prioritara nu este ce stabiliment ar trebui sa-i gazduiasca pe acesti somnambuli zgomotosi, ci care este starea cognitiva a celor, care inca voteaza in functii publice asemenea naluciti. Nu vorbim aici numai de cateva sute de aberanti, ci de aproximativ un milio, deci suntem marturie unui fenomen grav de iluzionism colectiv, care altfel decat la circ se termina in faliment economic si dezastru social. Deja peste patru milioane de cetateni au parasit curtea carpato-danubiana a miracolelor, depasind numarul refugiatilor de razboi civil din Siria, dar nimeni nu pare zguduit de acest exod voluntar. Poate sindromul PSD, caci este o boala, nu este numai nalucire, ci cretinism de masa, un endemism ciudat semnalat de altfel de calatori, de-a lungul istoriei.

+10 (10 voturi)
Arretino Ponticus
23.06.2019, 10:36:26

Mult citatul, " stat paralel", de altfel un plagiat al americanului " deep state", este dovada, ca in iresponsabilitatea sa clinica PSD este subliminal constient de esenta sa ireala, de aceea orice argumentatie a sa este aberatia impertinenta, expusa fara nici o ezitare. Deci pesedistii nu sunt mincinosi, hoti, stupizi si neam prost ci acestea sunt coordonatele succesului in lumea lor separata de realitatea noastra banala. Deci, urgenta nu o constituie nici perplexitatea, nici amuzamentul fata de absurdul absolut, ci efortul de izolare fizica, pentru protejarea acestor indivizi bizari si agresivi, ajutandu-i astfel sa-si traiasca fantezia fara socul realitatii, fara a afecta societatea. Romania nu are imensitatea Siberiei, dar poate ne intelegem cu Ucraina si facem in cooperare un lazaret suprarealist pe Insula Serpilor pentru pesedisti, unde mai devreme sau mai tarziu pot veni si cei, care ii papuseaza acum din umbra, " generalii", ca sa le zicem asa.

+11 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
23.06.2019, 11:11:52

”Inadecvarea PSD la realitate”..Chiar am zimbit..!:) Nici in Coreea de Nord n-ar tine astfel de ”poezii patriotice”..! Deci, dupa ce s-au ”buricat” zile in sir anuntand ca niste fanfaraoni ca daca vor castiga alegerile parlamentare si referendumul, chiar a doua zi ii vor ”zbura” de la guvernare pe mafiotii pesedisti (lasand astfel sa se inteleaga ca au pentru asta o strategie bine pusa la punct si ca e doar o chestiune de cateva zile pana se va intampla), dupa ce au pierdut ”magna cum laude” si a treia motiune de cenzura depusa impotriva guvernului Dancila, dupa ce nici macar n-au fost in stare sa coaguleze in jurul lor ”opozitie” dispusa si capabila sa preia guvernarea, deci, carevasazicatelea, dupa ce si-au mintit si prostit fara nici o jena fanii si votantii cu tot felul de ”analize” si profetii aiurite, oferindu-le de doi bani speranta si nimic mai mult, deci dupa toate esecurile si gargaristica propagandistica mereu ”pe langa”, scribii si vorbetii iohanisto-liberali ai ”opozitie”, ne anunța țanțosi ca cei ”inadecvati la realitate” sunt mafiotii pesedisti..! Asta desi mafia PSD continua sa guverneze si sa legifereze ”bien mersi”..! Sa te crucesti nu alta cand citesti asemena bazaconii..! Pentru ca daca, intr-adevar, exista niste indivizi ”inadecvati la realitate”, acestia sunt smenarii , cocalarii si papitoii găstii politice careia Dorel ”Fara Cuier” de la Cotroceni ii zice tandru ”partidul meu” (PNL).

-11 (13 voturi)
Vanatorul/d.c.
23.06.2019, 11:26:16

”castiga alegerile europarlamentare”

-9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (60)

Modifică Setările