Iniţiativa România depune plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Sebastian Ghiţă. FOTO Inquam Photos
Deputatul Sebastian Ghiţă. FOTO Inquam Photos

Declaraţiile publice făcute de deputaţii Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu în ceea ce îi priveşte pe românii care au ieşit în stradă să protesteze faţă de Gabriel Oprea le-a adus acestora o plângere penală din partea mişcării civice Iniţiativa România.

„Mişcarea civică Iniţiativa România a formulat şi trimis astăzi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva deputaţilor Ghiţă Sebastian-Aurelian şi Diaconu Bogdan-Mihai, membru şi, respectiv, preşedinte PRU, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, instigare publică la săvârşirea de infracţiuni şi incitare la ură. Infracţiunile amintitite sunt prevăzute şi sancţionate de art. 206, 368 şi 369 Cod penal“, precizează reprezentanţii acesteia întru-un comunicat. 

Motivul acestei plângeri ar faptul că prin declaraţiile, Diaconu şi Ghiţă ar fi jignit numeroase ONG-uri. 

„Am decis să facem această plângere penală în legătură cu ameninţările şi instigarea la violenţă formulate public de cei doi deputaţi PSD/PRU împotriva bucureştenilor care au protestat joi şi vineri în faţa Senatului şi în Piaţa Universităţii. Plângerea penală vizează şi minciunile şi calomniile la adresa membrilor ONG-urilor participanţi la protest, acuzaţi de atacuri împotriva instituţiilor şi ordinii constituţionale în România, coordonate de finanţatori externi“, se mai arată în comunicat. 

„Sebastian Ghiţă, Bogdan Diaconu şi Partidul România Unită promovează una dintre cele mai dezgustătoare forme de discurs politic, bazat pe minciună, xenofobie, ură şi incitare la ură, instigare la violenţă şi ameninţări cu violenţau, precizează Iniţiativa România care puntează că oamenii ca Ghiţă şi Diaconu „trebuie să plătească civil şi penal pentru astfel de acţiuni sau declaraţii care pot avea consecinţe deosebit de grave“.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite