Iniţiativa România, discuţii la Guvern pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa România, prin Felix Ardelean, Mircea Şerdin şi Mihai Poliţeanu, s-a întâlnit astăzi, la sediul Guvernului, cu Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic. Iniţiativa România a cerut alegeri în două tururi de scrutin şi scăderea pragului electoral.

„Mesajul cu care ne-am dus la întâlnire: solicităm modificarea legislaţiei electorale în sensul revenirii la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor şi scăderea pragului electoral, conform prevederilor iniţiale ale Programului de Guvernare. Am prezentat soluţiile posibile pentru schimbarea legislaţiei electorale şi rolul pe care Guvernul l-ar putea avea în îndeplinirea acestei solicitări clare: 1. Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă; 2. Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe un pachet legislativ de modificare a legislaţiei electorale (Cod electoral coerent – două tururi de scrutin, finanţarea campaniilor electorale, liste de independenţi etc.); 3. Proiect legislativ în Parlament susţinut de grupurile parlamentare“, susţine Iniţiativa România.

„ Îi mulţumim doamnei Alexandru pentru deschiderea la dialog. Vom continua efortul pentru deschiderea reală a pieţei politice şi exprimarea clară şi reprezentativă a voinţei comunităţilor“, se mai arată în comunicatul remis de Iniţiativa România. 

La sfârşitul săptămânii trecute, Iniţiativa România a fost la Cotroceni, unde a deschis dialogul cu Administraţia Prezidenţială pe aceeaşi temă.

Iniţiativa România este o mişcare civică pentru coagularea cetăţenilor şi a societăţii civile în Bucureşti. Scopul acesteia este identificarea resurselor care, pe termen mediu şi lung, vor reprezenta o alternativă la clasa politică actuală în administraţia publică locală şi naţională
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite