Iniţiativa România: Dragnea limitează dreptul de vot şi de reprezentare politică a cetăţenilor români, pentru că acest lucru este în interesul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragnea după ce Iniţiativa România a readus în dezbaterea publică propunerea de a reveni la alegerea primarilor în două tururi, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat: „Subiectul este închis“. Totuşi, Iniţiativa România anunţă ca dezbaterea privind alegerile în două tururi rămâne deschisă, în ciuda înţelegerii subterane dintre PSD şi PNL.

Iniţiativa România vine cu o critică în patru puncte faţă de atitudinea lui Liviu Dragnea de a respinge din start orice discuţie despre modificarea legislaţiei electorale. 

1. Este cel puţin nesănătos pentru România ca o persoană condamnată în primă instanţă pentru furt de voturi să hotărască agenda publică privind legislaţia electorală; 2. În noiembrie 2014, fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a declarat închis subiectul deschiderii a noi secţii de votare în diaspora. Şi Liviu Dragnea, şi Victor Ponta gândesc la fel: limitează dreptul de vot şi de reprezentare politică a cetăţenilor români, pentru că acest lucru este în interesul PSD; 3. Alegerile în două tururi şi scăderea pragului electoral sunt subiecte deschise câtă vreme fie şi un singur cetăţean român doreşte o mai bună şi legitimă reprezentare politică a comunităţii; 4. Subiectele de interes public nu pot fi închise de nimeni după bunul plac, altfel suntem în plin stalinism“, susţine Iniţiativa România. 

„Alegerile într-un singur tur sunt o înţelegere subterană şi ilegitimă între partidele mari pentru a bloca deschiderea pieţei politice. Este evidentă frustrarea lui Liviu Dragnea generată de reapariţia subiectului pe agenda publică, în ciuda înţelegerilor cu celelalte partide parlamentare. Iniţiativa România va continua să promoveze propunerea de modificare a legislaţiei electorale în sensul revenirii la două tururi de scrutin şi al reducerii pragului electoral“, mai arată liderii platformei civice. 

Iniţiativa România este o mişcare civică având ca misiune  identificarea şi promovarea unei noi clase politice care să reprezinte competent şi integru interesele alegătorilor. Iniţiativa România are ca primă ţintă alegerile locale din Bucureşti: crearea unei platforme care să prezinte şi să promoveze un proiect pentru Bucureşti şi o listă de candidaţi, alternativă la partidele mari, susţinută de o coaliţie cât mai largă a societăţii civile, pentru primăriile şi consiliile locale din Bucureşti .

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite