Chiliman a lansat România Liberală: „Nu mi-aş fi imaginat că, după 23 de ani, liderul PNL, şi nu Ion Iliescu, va numi «politică de tomberon» promovarea valorilor liberale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman este unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală FOTO: Marian Iliescul
Andrei Chiliman este unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală FOTO: Marian Iliescul

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală (IRL) a fost lansată, luni, la Hotel Hilton din Bucureşti. Printre fondatori se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu şi Iulian Crăciun. La eveniment au fost prezenţi şeful SIE Teodor Meleşcanu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Sever Voinescu.

UPDATE Directorul SIE Teodor Meleşcanu a declarat că Iniţiativa România Liberală reprezintă un adevărat for de dezbateri, un generator de idei, care aduce în spaţiul public, datorită blogger-ilor, problemele reale cu care se confruntă România.

„Subliniez importanţa deosebită pe care o are pentru mine lansarea acestei Inţiative, care reprezintă un adevărat for de dezbatere, un generator de idei, dar mai ales un for care aduce în spaţiul public - şi asta datorită blogger-rilor în primul rând - problemele reale cu care este confruntată România, proiecte, sugestii concerete referitoare la relansarea economică şi socială", a spus Meleşcanu, prezent la evenimentul de lansare al Iniţiativei România Liberală.
 
El a mai spus că prin prisma poziţiei pe care o are, respectiv de director al SIE, nu-şi va permite să facă evaluări de tip politic sau să se implice direct în dialogul dintre cei prezenţi.
 
"E o mare plăcere să primesc această invitaţie, pentru un motiv simplu: în ultima perioadă e una din puţinele ocazii când am putut să mă întâlnesc cu foarte mulţi prieteni, deci vă mulţumesc din suflet pentru invitaţia pe care mi-aţi adresat-o de a participa la lansarea iniţitivei dumneavoastră", a spus Meleşcanu.
 

UPDATE Sever Voinescu a declarat că „ nu vreau să vă reţin foarte mult, pentru că după mine vine Theodor Paleologu şi el are lucruri foarte importante de spus. Astăzi asistăm la atomizarea dreptei, iar acest moment de dialog este foarte necesar.

Replica lui Paleologu nu s-a lăsat aşteptată: „Îi spun prietenului Sever Voinescu că am lucruri importante de făcut, nu de spus“. Îl rog pe domnul căruia îi sună telefonul cu muzicuţa din „The GodFather“ să-l oprească şi să-l pună la reuniunile altui partid.

„Am venit aici după ce am auzit că liderul PNL Crin Antonescu a declarat că această mişcare face o politică de tomberon.  UN motiv în plus a fost şi declaraţia preşedintelui  meu de partid care a spus că nu vede cu ochi buni ca un membru al PDL să se înscrie în IRL. Văd că unii dintre susţinătorii iniţiali ai acestei mişcări se tem mai mult de Crin Antonescu decât mă tem eu de Vasile Blaga“, a declarat Paleologu. Declaraţia sa a stârnit aplauzele sălii. Paleologu a încheiat astfel: „Trăiască regele că în curând este 10 mai“.
 

UPDATE Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la lansarea IRL, a declarat: „Cred că este nevoie să strângem rândurile iarăşi. Se simte necesitatea şi urgenţa reconstrucţiei dreptei în România. Viitorul României este, în mod evident, dreapta“.
 

UPDATE Andrei Chiliman, unul dintre fondatorii IRL, a declarat că, astăzi, cuvântul de ordine în societatea românească este : criză. Ba, mai mult, a spus Chiliman, în 1990 nu şi-ar fi imaginat că, peste 20 de ani „preşedintele PNL şi nu Ion iliescu va numi „politică de tomberon“ promovarea valorilor liberale“.

„Eu cred că se vorbeşte prea puţin de criza morală în care se zbate România. Criza morală este una din cauzele principalele a tuturor celorlalte crize. Nici eu nu mi-aş fi imaginat în 1990 că peste 20 de ani, preşedintele PNL, şi nu Ion Iliescu, va numi politică de tomberon promovarea valorilor liberale. Nu mi-aş fi imaginat că unicul scop al liderului liberal va fi să ajungă preşedinte la partidul lui Ion Iliescu. Nu mi-am imaginat că vocea preşedintelui PNL va consona peste 23 de ani cu vocea Rusiei. Aceasta este o consecinţă a crizei morale din ultimii 20 de ani“, a afirmat Chiliman.

UPDATE „Iniţiativa România Liberală este o masă a adevărului de la care sunt excluşi impostorii“, a declarat Vlad Moisescu, unul dintre membrii fondatori.

UPDATE Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, deputatul PDL Theodor Paleologu, preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu sunt invitaţi la evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală.


„Luni, 22 aprilie, în ziua în care se împlinesc 23 de ani de la debutul mitingului pentru libertate din Piaţa Universităţii, va avea loc lansarea platformei politico-civice Iniţiativa România Liberală. Într-o societate românească marcată de criza economică, instituţională şi morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puţin reprezentaţi politic, Iniţiativa România Liberală promovează valorile liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept“, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri.

În acelaşi comunicat se specifică că, în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, Iniţiativa România Liberală propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu doreşte să comenteze acest demers, deoarece nu este vorba despre un partid politic. Liberalul a apreciat însă că este vorba despre "politică de tomberon", cu Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu.

"Asta e un soi de politică de tomberon, iar cu Chiliman şi Moisescu. Zău aşa...", a replicat preşedintele PNL, refuzând să facă alte comentarii în condiţiile în care nu este vorba despre un partid politic.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite