Iniţiatoarea dezbaterii din Parlamentul European privind legile Justiţiei din România, declarată „persona non grata” în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ska Keller, cea care a iniţiat dezbaterea din plenul Parlamentului European privind legile justiţiei din România, a fost declarată „persona non-grata” de către vicepremierul bulgar, Valeri Simeonov. Acesta a acuzat-o că se amestecă în problemele interne ale Bulgariei, după ce copreşedinta Verzilor din PE a participat la un protest faţă de planurile guvernului bulgar de a construi o pârtie de ski într-un loc declarat patrimoniu UNESCO.

Vicepremierul Bulgariei, Valeri Simeonov, a semnat vineri un ordin de expulzare din ţară a europarlamentarului Ska Keller. Aceasta ar fi participat la o serie de proteste împotriva planurilor guvernului bulgar de a construi o pârtie de ski într-un loc declarat patrimoniu UNESCO pentru a proteja urşii şi lupii din Parcului Naţional Pirin. Ska Keller, copreşedinta Verzilor din PE, a fost acuzată de vicepremierul bulgar de „jihadism verde” şi „delir” din cauza „implicării în problemele interne” ale Bulgariei, potrivit publicaţiei Politico.

Mai mulţi oficial de la Bruxelles au precizat că o eventuală expulzare a lui Keller ar putea aduce prejudicii mari de imagine Bulgariei, în special în contextul în care statul de la sud de România se află la preşedinţia Consiliului European de la începutul lunii ianuarie.

„Aceste cuvinte sunt şocante şi total nepotrivite pentru un vicepremier. Eu sunt un politician activ de foarte mulţi ani şi nu am auzit niciodată aşa ceva, nici din interiorul Uniunii Europene şi nici din exterioriul ei”, a declarat Ska Keller.

Proiectul guvernamental a mai atras atenţia unui număr mare de ONG-uri, printre care şi cunoscutului World Wildlife Federation. Aceştia au mai precizat că situl UNESCO din Bulgaria a mai fost inclus şi în Natura 2000, reţeaua europeană care protejează speciile şi habitatele Uniunii Europene aflate în pericol de dispariţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite