Politică

articolul anterior articolul urmator

Institutul Elie Wiesel sancţionează derapajele PSD, după ce un consilier judeţean din Vrancea a postat un trucaj cu Iohannis îmbrăcat în uniformă nazistă

20
13 Jan 2019 13:58:00
Autor: Sebastian Zachmann
Constantin Guguianu, consilier judeţean PSD la Vrancea
Constantin Guguianu, consilier judeţean PSD la Vrancea

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ condamnă gestul consilierului judeţean PSD Vrancea, Constantin Guguianu, care a postat pe Facebook un trucaj în care preşdintele Klaus Iohannis poartă haine militare naziste. „Astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage şi încuraja totodată, derapaje grave“, susţine institutul.

„Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoştinţă, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care consilierul judeţean Vrancea, Constantin Guguianu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, prin care figura preşedintelui României, Klaus Iohannis, este trucată, iar şeful statului apare cu caschetă şi în haine militare naziste.

Astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage şi încuraja totodată, derapaje grave. Reamintim că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii“, se arată pe pagina de Facebook a Institutului Elie Wiesel. 

Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. Acesta este mandatarul Consiliului Local la SC Parking, firmă care administrează locurile de parcare în Focşani şi a îndeplinit pentru o perioadă şi funcţia de director al Casei de Pensii Vrancea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Gicu Panaitescu
13.01.2019, 14:22:28

Curios, acelasi institut nu s-a suparat, cand Mutul a vorbit despre "acei evrei". Masura dubla?

-1 (9 voturi)
Podar
13.01.2019, 14:42:09

@ Gicu... Cum preferai sa se exprime, Mutu ...vorbind de...evrei...!? E cazul sa-l...acuzi de..."crime", Doar pentru ca a spus..."acei"...!? De alti lachei, nu e nevoie La fel a fost după...război.. Fiindcă rușii le-au dat ...voie Și-au pus in funcții multi...slugoi...! Care , mai rai ca..."torționarii", S-au dovedit..., cum e știut, In tara pusa pe..."avarii" Cu ajutor de peste Prut...! ...

+3 (3 voturi)
Podar
13.01.2019, 14:24:34

Dar iute se mai opăresc Si ne sar la...beregata, Cei care ne reamintesc De Basarabia...Furata...! ...

+1 (3 voturi)
Bogdan Matis
13.01.2019, 15:37:31

Puscarie pentru acest securist jegos

+5 (7 voturi)
Lica Mosu
13.01.2019, 16:02:05

@ Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea și publicarea documentelor referitoare la Holocaust, în rezolvarea unor probleme știintifice, precum și elaborarea și implementarea de programe educaționale privind acest fenomen istoric." ! PS (fara ..D !) Ce are ..instittul EW cu...prefectura ?! Aluzia era pentru sas nu pentru ovrei !!!

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (20)