Intelectualii liberali se poziţionează pro-Orban. Stelian Tănase, Nicolae Manolescu şi alte 19 personalităţi cer delegaţilor să-l voteze tot pe actualul şef al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Tănase a fost printre primii intelectuali care s-au poziţionat pro-Orban. FOTO Eduard Enea
Stelian Tănase a fost printre primii intelectuali care s-au poziţionat pro-Orban. FOTO Eduard Enea

Numeroşi intelectuali români, printre care Stelian Tănase, Nicolae Manolescu, Dinu Zamfirescu şi Marius Oprea, le cer delegaţilor liberali de la Congresul PNL din 25 septembrie să-l susţină pe Ludovic Orban, „un preşedinte care are întreaga sa viaţă legată de PNL”. Semnatarii apelului susţin că, în caz contrar, alternativa este „un PNL care rămâne liberal doar cu numele”.

„Profund preocupaţi de evoluţia politică a României, facem acest apel catre delegaţii la congresul Partidului National Liberal (“PNL”) din 25.09.2021. Considerăm că viaţa noastră va fi puternic influenţată de votul dumneavoastra la congres. Afirmăm cu toată convingerea că PNL trebuie să reprezinte soluţia şi nu problema societăţii româneşti - aşa cum, din păcate - s-a manifestat în ultima vreme. PNL trebuie să continue tradiţia sa glorioasă, să intruchipeze garanţia şi speranţa unui viitor mai bun pentru români. Acest deziderat se poate realiza cu un preşedinte care are întreaga viaţă legată de PNL – aşa cum este Ludovic Orban. Sub conducerea sa, partidul a avut numeroase succese – la alegerile prezidenţiale, locale, europarlamentare. Subliniem mai ales trecerea partidului din opoziţie la guvernare”, se arată în apelul în care primii semnatari sunt Nicolae Manolescu, Dan Grigore şi Stelian Tănase. 

„Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind in fapt un partid cu tendinţe dictatoriale şi clientelare. Urăm fiecărui delegat la congres înţelepciunea Brătienilor!”, mai arată mesajul celor care le cer delegaţilor să aleagă pentru „viitorul PNL”. 

Redăm lista semnatarilor, aşa cum era aceasta luni seară:

Nicolae Manolescu, fost presedinte al Partidului Aliantei Civice, fost presedinte al Consiliului National PNL, membru al Academiei Romane

Dan Grigore, pianist, fost membru al Colegiului PAC, pianist

Stelian Tănase scriitor, profesor universitar, fost vicepresedinte PAC

Alexandru Popovici, fost vicepresedinte PAC, fost membru BPN-PNL, profesor universitar

Dumitru Lecca, preşedinte al Senatului PNL

Nicolae Noica, fost ministru

Dinu Zamfirescu, fost membru al BPN-PNL

Marius Oprea, istoric

Viorel Marineasa, scriitor

Mihai Sorin Stănescu, fost ministru

Adrian Niculescu, profesor, conferenţiar universitar

Andrei Enescu, director Radio Classic

Doru Mareş, critic de teatru

Toma Roman, jurnalist, profesor universitar

Klaus Micescu, fizician

Edward Nicolescu, fizician, om de afaceri

Jean Harris scriitoare, traducătoare

Florin Bumbaş, om de afaceri

Vasile Nanea, diplomat, profesor universitar

Doru Braia, activist civic, publicist

Neagu Sorin Constantin, publicist

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite