Nicuşor Dan: Sunt cel puţin 10 persoane în USR care au capacitatea de a deveni miniştri. Ce îşi propune partidul lui Nicuşor Dan în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean

Liderul USR, Nicuşor Dan, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei News.ro, că printre candidaţii formaţiunii la alegerile parlamentare sunt cel puţin zece persoane care au capacitatea de a deveni miniştri într-un posibil nou Cabinet condus de Dacian Cioloş.

Nicuşor Dan spune că USR nu va folosi imaginea lui Dacian Cioloş în campania electorală, singurul eveniment fiind participarea la dezbaterea de miercuri, pe marginea Platformei România 100 şi a punctat că cel puţin 10 oameni din echipa sa ar putea conduce ministere. 

 „Eu cred că sunt cel puţin zece persoane în USR care au capacitatea de a deveni miniştri, însă, repet, dacă Dacian Cioloş o să ne facă propunerea, noi nu o să ne opunem, dar nu o să mergem la negociere cu numele lor pe masă“, a declarat liderul USR, Nicuşor Dan. 

De asemenea, preşedintele USR a vorbit şi despre lucrurile pe care s-ar concentra formaţiunea sa în cazul în care ar intra în Parlament. 

„Dincolo de proiecte, cred că trebuie să redeschidem dialogul între clasa politică şi societate, pentru că există actori importanţi ai societăţii care pur şi simplu nu au fost băgaţi în seamă.( ...) În ceea ce priveşte proiectele, în acelaşi spirit de deschidere a politicului către oameni noi care să activeze şi să se preocupe direct de problemele societăţii, pachetul de legi electorale cred că este foarte important. Scăderea pragurilor electorale, reducerea numărului de semnături, alegerea primarului în două tururi şi mai ales posibilitatea ca în partid să activeze numai local, acestea sunt măsuri care scot barierele şi încurajează participarea oamenilor în politică, pentru că este o necesitate pe care toţi o resimţim“, a mai spus liderul USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite