Politică

articolul anterior articolul urmator

Interzicerea pelerinajului de la Iaşi, contestată în instanţă. Liderul PPU-SL: Fraţi români, măcar acum să fim uniţi

13
13 Oct 2020 14:42:38
Autor: George-Andrei Cristescu
Daniel Ionaşcu, preşedintele PPU-SL
Daniel Ionaşcu, preşedintele PPU-SL

Avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a dat în judecată Guvernul Orban, în numele formaţiunii politice, pentru încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor, solicitând suspendarea hotărârilor şi constatarea nulităţii actelor prin care a fost interzisă participarea credincioşilor la evenimentele religioase, aşa cum este pelerinajul de la Iaşi de la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispoziţiilor legale imperative, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate atât constituţional, cât şi prin Tratatele la care România este parte, transmite avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU (social-liberal), într-un comunicat de presă.

PPU (social-liberal) apreciază că cele două hotărâri încalcă grav dispoziţiile legale privind organizarea Bisericii Ortodoxe, dar şi drepturile la libertate individuală şi libertate a conştiinţei. De asemenea, interzicerea participării la evenimente religioase este una vădit discriminatorie, în acest fel aducându-se o gravă atingere libertăţii religioase, se arată în comunicatul de presă.

„Fraţi români, măcar acum să fim uniţi, pentru că acest guvern ne smulge până şi Dumnezeul din suflet şi din piept (...) Dragi români, a venit momentul să ne unim, ţara aceasta este a noastră şi trebuie să înţelegem că fiecare la noi în ţară noi suntem stâpâni şi suverani. Oricine atentează la dreptul nostru, la credinţa noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine”, a declarat Daniel Ionaşcu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Utilizator Adevărul
13.10.2020, 14:53:50

Comentariu considerat abuziv.

Alfa Omega
13.10.2020, 15:01:52

Daca cauza nobila era un copil cu cancer nu actionau popalai pe nimeni in instanta , dar sa o "invie" pe sfanta Paraschiva sa faca minuni in buzunarele lor l-ar actiona in instanta si pe bunul Dumnezeu ! S-au terminat copii cu cancer dany ? Sau ai uiat ca ai fost si tu copil dar un copil sanatos !

+3 (3 voturi)
bob
13.10.2020, 15:11:24

Domnule Ionașcu, stați domle un pic că ne luați cam tare! Unde i încălcarea libertății religioase și de conștiință că nu v a obligat nimeni domle să îmbrățișați altă credință decât cea ortodoxă?! S a anulat un eveniment religios din motive de sănătate, ceea ce este cu totul altceva. "Frați romani să ne unim pentru că guvernul Îl smulge pe Dumnezeu din suflet și din piept"?! Din acest punct de vedere nu putem să ne unim pentru că vedeți dv, în România sunt mai multe confesiuni religioase, plus atei, plus foarte mulți credincioși ortodocși cărora le repugnă ceea ce faceți dvs acolo la moaște și mai marii bisericii în general. Deci... Care uniré?! A cui?! A celor ce doresc cu tot dinadinsul să stea la rând la moaște. Ok. Dar cel mai important! NU Îl confundați pe Dumnezeu cu moaștele și cu ceea ce faceți domniile voastre acolo. Este o manipulare cruntă să tipi în gura mare că Guvernul ni L fură pe Dumnezeu din suflet și din piept. Dumnezeu nu se poate identifica cu acele oase ale unei femei decedate. Dacă cineva dorește cu tot dinadinsul sa L caute pe Dumnezeu, Îl va găsi cu siguranță. "Căutați pe Domnul, cata vreme poate fi găsit.", "Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, dacă Mă veți cauta din toată inima." spune Scriptura. Dumneavoastră și toți acei oameni dornici să L găsească pe Dumnezeu și să L cunoască, ați studiat Biblia?! Ați petrecut timp în rugăciune sinceră?! Încercați și veți vedea cu ochii dumneavoastră efectele nebănuite ale studiului și rugăciunii!

+5 (5 voturi)
Alfa Omega
13.10.2020, 15:12:12

Popalaii au si partid si hartvocat sa vedeti acum cum o sa curga banetul !

+2 (2 voturi)
Popa Pius
13.10.2020, 15:09:10

Frați români, măcar acum să fim uniți. Băgați BOR-ul la impozite!

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările