Interzicerea pelerinajului de la Iaşi, contestată în instanţă. Liderul PPU-SL: Fraţi români, măcar acum să fim uniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) a dat în judecată Guvernul Orban, în numele formaţiunii politice, pentru încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor, solicitând suspendarea hotărârilor şi constatarea nulităţii actelor prin care a fost interzisă participarea credincioşilor la evenimentele religioase, aşa cum este pelerinajul de la Iaşi de la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Respectivele hotărâri sunt nelegale, fiind emise cu încălcarea dispoziţiilor legale imperative, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale garantate atât constituţional, cât şi prin Tratatele la care România este parte, transmite avocatul Daniel Ionaşcu, preşedintele executiv al PPU (social-liberal), într-un comunicat de presă.

PPU (social-liberal) apreciază că cele două hotărâri încalcă grav dispoziţiile legale privind organizarea Bisericii Ortodoxe, dar şi drepturile la libertate individuală şi libertate a conştiinţei. De asemenea, interzicerea participării la evenimente religioase este una vădit discriminatorie, în acest fel aducându-se o gravă atingere libertăţii religioase, se arată în comunicatul de presă.

„Fraţi români, măcar acum să fim uniţi, pentru că acest guvern ne smulge până şi Dumnezeul din suflet şi din piept (...) Dragi români, a venit momentul să ne unim, ţara aceasta este a noastră şi trebuie să înţelegem că fiecare la noi în ţară noi suntem stâpâni şi suverani. Oricine atentează la dreptul nostru, la credinţa noastră, la Dumnezeul nostru, nu face decât să ne dezbine”, a declarat Daniel Ionaşcu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite