Io cu cine votez

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se face să-i spui lui Klaus după ce s-a pupat şi fotografiat cu marele şef alb, Donald, să-i spunem doamnei Dăncilă, după ce a pupat mâna şi a primit binecuvântarea rabinului şef al SUA, că pe data de 25 septembrie, conform comunicatului Poliţiei Române, a dispărut o minoră în vârstă de 12 ani, din judeţul Neamţ? Sau că aproape în fiecare zi apar comunicate la Poliţie cu minori dispăruţi: ”Aţi văzut-o?”, ”L-aţi văzut?”

În ultimul timp, aud tot mai des întrebarea ”-Io cu cine votez?” Că tot suntem în plină campanie electorală, iar media sufocă opinia publică din România cu ştiri despre marii candidaţi la ”tronul” de la Cotroceni! Nimic nou sub soarele românesc, doar că în această perioadă de abureală politică principalii favoriţi de vază, era să zic de varză, Klaus Iohannis, actual preşedinte de ţară şi doritor de încă un mandat, Vasilica Viorica Dăncilă, actual premier, dar ”viitor preşedinte, muncitor şi implicat” şi Dan Barna, deputat, preşedinte de partid ”sexo-marxist”, cum a fost etichetată această formaţiune de adversarii politicii, candidat la preşedinţie din partea Alianţei USR-PLUS, au ales America!

Adică, au ales să meargă în SUA pentru a căpăta voturi mai multe, pentru a crea impresia că au girul marelui licurici şi, în cazul preşedintelui-muncitor, mamă grijulie, Dăncilă, pentru a câştiga binecuvântarea rabinului şef din America! Faptul că cică SUA nu au un rabin şef şi că în schimbul binecuvântării lui Ştrul s-au plătit probabil nişte verzişori acolo, nu interesează pe liderii celui mai mare şi important partid politic românesc, că oricum, votanţilor săi din ţară nu le pasă de aceste aspecte! Şi nici dacă şefa împreună cu o parte din membrii guvernului actual, au fost în vizită oficială/neoficială, nu se ştie exact, sau dacă au semnat niscai acorduri economice cu yankeii.

Important, însă, pentru primii actori ai scenei politice româneşti a fost aerul american! Klaus a avut mai mult noroc, a prins chiar vizită oficială la nu ştiu ce reuniune internaţională, unde s-a întâlnit, el şi prima doamnă, cu marele preşedinte alb al SUA, Donaaald Trump şi cu prima doamna, Melania! Poză, poze mari frumoase, cu cei doi mari şefi şi consoartele lor, zâmbete cât Casa Poporului, că-i mai mare decât Casa Albă, braţe sus, semne de victorie! Ce mai, balet electoral, că ambii sunt în campanie electorală! Doar că pe la Trump bate un vânt ameninţător din partea justiţiei libere şi independente americane, a dracu de rea şi neiertătoare, nu ca a noastră, extrem de înţelegătoare, prietenoasă, chiar generoasă!

În ăst timp, cât actorii politici de varză, pardon, vază ai României trăgeau pe nas aere americane, ţara noastră mergea, ce să vezi, pe pilot automat, că şi marii politicieni de acasă aveau treburile lor electorale, importante, sau alte chestiuni de rezolvat. Păi dacă economia duduie, pe şantiere, autostrăzi, drumuri, poduri, pe la RADET se munceşte în draci, se investeşte, construieşte, reabilitează, de ce să mai muncească şi bravii noştri politicieni? Nu au şi ei problemelor lor, electorale, penale sau de altă natură, sunt stresaţi, obosiţi, ce să mai muncească şi ei! Mai ales că ţara noastră este fruntaşă pe Ioropa Europeană la cheltuielile bugetare, că doar avem o armată de angajaţi la stat. Şi pe de altă parte, nu există milioanele de români robi care muncesc în privat, inclusiv căpşunarii, sărakii, care bagă mereu bani fără număr în puşculiţa spartă a statului! E clar ca bună ziua, lucrurile au fost atât de bine unse de puterea politică actuală, încât România a ajuns să meargă ca o maşină fără şofer, doar pe pilot automat!

Că o mai bagă, din când în când în gard sau dă în gropi, asta se întâmplă şi la case mai mari! Şi, vedem cu toţii, cum Coana Ioropa, ofticoasa, ne mai bagă şi ea beţe în roate! Păi, cum să o pui pe drăcoaica aia de Kovesi procuror şef european şi să dai de pământ cu aleasa PSD-ului, doamna Rovana Plumb, pe motiv de integritate, că nu-ş ce bani a împrumutat de la nu-ş cine, fără acte! Ce eu, el, ea, noi toţi, românii din bobor nu împrumutăm bani? Doar că noi nu prea găsim prieteni să ne dea milioane de euro împrumut, nici cu acte, nici fără acte! Şi chiar dacă ne-ar da, de unde Dumnezeu să-i dăm înapoi noi, sărakii?Şi ce să facem cu un purcoi de bani, să le purtăm de grijă, să-i ducem la baie cum zicea un clasic în viaţă?

Important este că avem o toamnă frumoasă, pensiile amărăştenilor au crescuuut un pic, preţurile au luat-o razna şi nu se mai opresc  că şi astea sunt pe pilot automat! Actorii politici recită frumos la televizoare! Că tot este campanie electorală, nu pot să nu remarc ce viitor preşedinte a pierdut România, Aleeex Cumpănaşu, noua stea meteoritică a politicii dâmboviţene! Mare om, mare caracter, luptător total cu clanurile de interlopi, băiat strângător, ştie să adune ban pe ban, cum şi în ce fel-ce ne interesează pe noi- om ajuns cu unşpe case, nu ca Iohannis sau Năstase. Băi, fraţilor, io cred că ăsta, Aleeex, care are o căruţă de bani, nu ar fi furat, că-i om cinstit şi a muncit pentru averea sa! În plus, cică era şi învăţat, profesor, şef de profesori universitari, avea o grămadă de funcţii, mai are probabil, îl bătea pe marele cărturar Paleologu la cur!

Păcat de candidatul Cumpănaşu! Cum dracu, mă, să-l pui la zid pă motiv că n-are studii superioare! Nu geme ţara de doctori în ştiinţe, că s-au prăsit ca ciupercile otrăvitoare după ploaie? Au ajuns, însă, pe cale de dispariţii doctorii adevăraţi, profesionişti, cu har, doctorii cei fără de arginţi! Da, nu-i bai mare, dacă ţara merge mai bine pe pilot automat! Chiar şi aşa, ce nevoie să mai avem de politicieni, dacă ţara merge şi fără ei? Votăm pilotul automat şi gata, stăm fără griji!

Interesează pe cineva că aproape zilnic este răpit, dispare sau moare un copil în România??? Ce până acum nu au dispărut sau murit, dar mai rar, evident şi se mai prindeau şi criminalii. Cum să le stricăm stările de euforie, să le poluăm aerul american marilor şefi politici cu ştiri referitoare la copii răpiţi, molestaţi, omorâţi? Păi, se face să-i spui lui Klaus după ce s-a pupat şi fotografiat cu marele şef alb, Donald, să-i spunem doamnei Dăncilă, după ce a pupat mâna şi a primit binecuvântarea rabinului şef al SUA, că pe data de 25 septembrie, conform comunicatului Poliţiei Române, a dispărut o minoră în vârstă de 12 ani din judeţul Neamţ? Sau că aproape în fiecare zi apar comunicate la Poliţie cu minori dispăruţi: ”Aţi văzut-o?”, ”L-aţi văzut?”

Io, cu cine votez?

Că tot este toamnă şi aduce nostalgii, eu sunt nostalgic după spectacolele acelea televizate, cu infractorii politici duşi şi aduşi, cu cătuşe, de la DNA! Eu asta votez, că de circ politic sunt sătul până peste cap. Ultimul spectacol de gen a fost cel cu mersul unui prost, infractor politic la Rahova! Păcat că solidari, tovarăşii lui care au declarat că îi sunt alături, nu s-au ţinut de cuvânt, să-i stea aproape!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite