Politică

articolul anterior articolul urmator

Ioan Deneş, senator PSD: Cuplurile de homosexuali care merg de mână pe stradă îmi încalcă libertatea

30
31 Mar 2017 17:53:44
Autor: News.ro
Senatorul PSD, Ioan Deneş. FOTO Arhivă Adevărul
Senatorul PSD, Ioan Deneş. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi „lezează“ şi „încalcă“ libertatea atunci când îşi „externalizează“ comportamentul şi merg de mână pe stradă, potrivit bistriteanul.ro.

Senatorul a declarat că parteneriatul civil ar trebui analizat doar în perspectiva concubinajelor heterosexuale. „Prin această rezolvare a unei probleme doresc să legalizeze acele convieţuiri, concubinaje, de fapt, între persoane de acelaşi sex. Vreau să o spun foarte clar: atâta timp cât modul în care se comportă un cetăţean nu-mi lezează libertatea mea, are dreptul să facă ce doreşte dumnealui. Dar, în momentul în care îmi lezează mie libertatea, atunci avem o problemă. Vreau să vă spun foarte tranşant: (...) vor să aibă dreptul să facă înfieri, să meargă de mână pe stradă“, a spus Deneş, potrivit bistriteanul.ro.

El afirmă că "nu are nicio problemă" cu persoanele de acelaşi sex care „se manifestă în locuinţă, în intimitate“, însă nu este de acord ca ele să se ţină de mână pe stradă. „Modul în care doresc să externalizeze acest comportament, care eu consider că îmi încalcă libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul «care e familia care este normală?», cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau cea pe care o vede pe stradă?", a mai spus Deneş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Utilizator Adevărul
31.03.2017, 18:11:29

Comentariu considerat abuziv.

catalin toader
31.03.2017, 18:22:07

Ciudat sentiment al proprietatii are domnul deputat : "copilul meu personal"! In fine, omul are dreptul la o parere si nu se sfieste sa o si faca publica. Personal, desi am trait in orasele mari ale tarii (nu chiar in toate), nu am vazut prea multe cupluri homosexuale tinindu-se de tandreturi pe strada, dar accept ca situatia este posibila. Nu vad in asta vreo restrangere a libertatii mele, desi ma consider un heterosexual convins (destul de marginit in conceptiile despre familie si viata). Ma jeneaza vizual, insa, afisarea ostentativa (si libidinoasa) a orientarii sexualecu ocazia paradelor organizate de asociatiile care le apara drepturile. Cat despre parteneriatul civil, socot ca statul nu poate sa-l interzica niciunui cetatean al sau. Cu casatoria este alta poveste - implica si o anumita conotatie religioasa.

+7 (17 voturi)
BoBo
31.03.2017, 19:13:08

Asta cam asa este, ce face omul la el in casa este una, dar pe strada, in public este alta!

-3 (13 voturi)
Ghidusul
31.03.2017, 19:16:03

Eu sunt de acord. Parteneriatul civil este calul troian sau cutia Pandorei,care după ce va fi aprobat vor urma celelalte rele.Iar ca exemplu avem tarile occidentale care acum au ajuns la aberații de neînchipuit dar nu mai pot face nimic pt.nu ar fi politic corect față de lbgtq-uisti.De asta e o lupta grozava pe amendamentul din Constituție.

-2 (14 voturi)
b. e.
31.03.2017, 19:25:36

Cuplurile de homosexuali care merg de mana pe strada sau se saruta, mie personal imi provoacă scarba.

-1 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările