UPDATE Comisia Juridică a dat aviz pozitiv pentru arestarea deputaţilor PNL Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu. Oltean: Toate sunt numai minciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri, favorabil cererile DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor liberali Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, acuzaţi în dosarul retrocedărilor ilegale.

UPDATE Şi deputatul Cătălin Teodorescu a primit aviz pozitiv, cu 15 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

UPDATE 13.20 Aviz pozitiv pentru arestarea lui Ioan Oltean. 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil,  cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

Ioan Oltean, la finalul şedinţei: "Nu am săvârşit niciuna din faptele de trafic de inflenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Sunt complet nevinovat, toate sunt numai minciuni. Nu am fost niciodată în localitatea Chitila şi drept consecinţă nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunţător - părintele Alexandrescu, dacă pot să-i spun părintele Alexandrescu - şi nu am luat bani de la Mihai Rotaru", a spus Oltean.

Deputatul PNL  a mai spus că le-a prezentat colegilor din comisia juridică probe şi că nu a cerut să-l apere nimeni. "N-am cerut să mă apere nimeni. Dacă eu şi avocaţii nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, doar cel de Sus."

Întrebat de jurnalişti dacă s-ar simţi umilit să fie încarcerat, Ioan Oltean a spus că în ultimele zile umilitoare au fost informaţiile care au apărut în mass-media: "Mai mare umilinţă decât am suferit zilele acestea din cauza mass-mediei nu se poate suferi."

De asemenea, acesta a refuzat să comenteze relaţia pe care o are cu Crinuţa Dumitrescu: "Să nu aducem fapte în plus".

Şedinţa comisiei s-a desfăşurat cu uşile închise, iar la dezbateri a participat şi Ioan Oltean, însoţit de trei avocaţi. Deputatul PNL Cătălin Teodorescu, cercetat pentru corupţie în acelaşi dosar al despăgubirilor ilegale, a intrat şi el la audieri.

UPDATE Deputatul PNL Ioan Oltean a fost întrebat, înainte de a intra la şedinţa Comisiei Juridice, dacă speră să-l salveze colegii de arest. „Sper să mă salvez singur“, a răspuns Oltean. 

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, anunţat de zilele trecute faptul că, miercuri, vor fi chemaţi la audieri Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, după care se va decide prin vot dacă se dă raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri. 

Materialul transmis spre analiză Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file. Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputatul PNL Ioan Oltean îşi consultă la această oră dosarul penal ajuns pe masa parlamentarilor. La ora 12.00, Oltean va veni în faţa colegilor din Comisia juridică ca să-i convingă să nu-l lase să ajungă după gratii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite