Ioan Oltean: “PDL nu va intra în alianţe politice la europarlamentare şi va avea propriul candidat la prezidenţiale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean                                                                            FOTO: Adevărul
Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean                                                                            FOTO: Adevărul

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la Bistriţa, că alegerile europarlamentare vor pune PDL în situaţia de a nu repeta greşeala de a intra în alianţe politice,  sau de a folosi alte însemne şi culori decât cele cunoscute de electorat. El a spus şi că PDL va avea propriul candidat pentru funcţia de şef al statului, fiind exclusă susţinerea unui candidat al altei formaţiuni politice.

"La alegerile europarlamentare din iunie anul viitor PDL va merge singur, cu sigla lui, cu imnul, cu culoarea lui. Nu mai facem asemenea greşeli. Am greşit o dată şi sper că am învăţat. PDL va rămâne PDL pentru alegerile de anul viitor cu propria siglă, cu propria culoare şi imn", a spus Ioan Oltean la Bistriţa.

Ioan Oltean consideră că alegerile europarlamentare din 2014  vor  testa capacitatea PDL de a evolua în preferinţa electoratului, ţinta popusă fiind aceea de 20% din voturi. El a mai spus că, dacă tendinţa va fi în continuare descendentă, poate fi un semnal că “lucrurile nu se leagă”. Ioan Oltean a subliniat că, printre propunerile PDL pentru Parlamentul European,  se vor număra acei oameni care nu s-au dezis şi nu au criticat politica democrat-liberală şi care “dovedesc că aparţin şi nu uită de unde au plecat". El a adăugat că Elena Băsescu este printre acei oameni care s-au implicat şi au susţinut PDL.

"Elena Băsescu a muncit foarte mult la alegerile parlamentare. La modul foarte serios, nu exagerez. Este printre puţinii europarlamentari care s-au implicat extrem de puternic în acţiunea parlamentară. Elena Băsescu, Traian Ungureanu au fost prezenţi peste tot în ţară în susţinerea PDL la alegerile din decembrie 2012", a declarat Oltean.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că democrat-liberalii vor avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, chiar dacă aceasta ar însemna atragerea unei “personalităţi din afara partidului”, însă este exclusă susţinerea unui candidat al altei formaţiuni politice.

"PDL va avea propriul lui candidat la alegerile prezidenţiale. Suntem un partid puternic, care poate identifica în interiorul sau în afara lui un candidat pe care să-l susţinem într-o competiţie atât de importantă ca cea care vizează instituţia numărul unu a României. Nu este exclus să fie şi o personalitate din afara partidului, nu este exclusă şi o asemenea alternativă. Ce este exclus este ca PDL să nu aibă propriul lui candidat la alegerile prezidenţiale. Este exclus ca noi să susţinem un candidat al altui partid politic", a spus Oltean.

Ioan Oltean a adăugat că va avea loc o competiţie internă, în urma căreia se va desemna, până la sfârşitul anului, candidatul agreat.

"Nu este un termen limită să anunţăm candidatul, dar eu cred că, în următoarele trei-patru luni cel mult, PDL va trebui să declanşeze o competiţie internă - pentru că probabil vom merge pe această variantă - vom lansa această întrecere socialistă, dacă vreţi să-i spuneţi, o competiţie între doi-trei-patru candidaţi, membri sau nemembri ai PDL. Vom face dezbatere publică în interiorul partidului, gen competiţia americană, iar la sfârşit va rezulta candidatul cel mai agreat de către opinia publică pedelistă care va deveni candidatul oficial al PDL la alegerile prezidenţiale. Eu cred că, până la sfârşitul anului, va trebui să avem candidatul care pe urmă să intre în competiţie şi să-şi facă şi propria lui campanie", a spus Oltean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite