Politică

articolul anterior articolul urmator

Ioana Mihăilă: Peste 1.000 de decese au fost raportate eronat pe platforma CoronaForms

4
6 May 2021 07:26:23
Autor: Călin Gavrilaş
Ioana Mihăilă - Ministerul Sănătăţii FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă - Ministerul Sănătăţii FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un raport preliminar referitor la numărul deceselor COVID-19 înregistrate prin aplicaţia CoronaForms a ajuns pe masa ministrului Sănătăţii. Ioana Mihăilă aşteaptă raportul final pe 7 mai.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a declarat că s-au depistat erori în ceea ce priveşte raportarea deceselor pe platforma CoronaForms. Discuţia acestor raportări a pornit imediat după plecarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului. Acesta atrăgea atenţia asupra unor spitale care nu ar raporta decesele unor persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Pe masa ministrului Mihăilă a ajuns un raport preliminar care indică faptul că 1.000 de decese au fost raportate eronat. Ministrul aşteaptă un nou raport în data de 7 mai, relatează Digi 24.

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7.

Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a spus Ioana Mihăilă, la TVR1, citatî de Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că „diferenţele sunt însă un pic mai mari”, motiv pentru care vor fi făcute analize suplimentare.

Raportul preliminar a ajuns pe masa ministrului Sănătăţii săptămâna trecută. Diferenţele au apărut între diferite sisteme de raportare în prima jumătate a anului trecut, explică Ioana Mihăilă.

Citeşte şi:

Ministrul Sănătăţii:  Trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli în format întreg al claselor

O clinică privată acuză DSP Bucureşti că nu raportează toate cazurile de Covid-19. Cum se apără instituţia statului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mihu Cristian
6.05.2021, 08:56:45

Lasati numararea mortilor si ocupativa de starpirea virusului !

+1 (1 vot)
Dobos Vasilescu
6.05.2021, 10:26:49

Tanty Ioana voi monitorizati vaccinatii? Nu, nu p-aia morti. Adica aveti undeva date stranse despre reactii adverse ca doar serurile sunt experimentale iar romanii sunt cobai.

-7 (7 voturi)
Razvann Claudiu
6.05.2021, 10:47:53

Bey Dobos, tu se pare ca esti un experiment esuat.

+1 (1 vot)
Ionel Marcu
6.05.2021, 08:58:58

Bineînțeles că în România birocratică apar și asemenea erori de raportare, ce ne miră! Bineînțeles că o eroare de raportare apare pe burtiera Lartinei3 și a latrinei lui Ghiță tv sub forma: „1000 de morți au fost ascunși”!

-9 (11 voturi)
Modifică Setările