Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Alegerile nu se pot amâna. Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă

23
21 Oct 2020 18:54:20
Autor: News.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu se pot amâna, că actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor şi că PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic.

„Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ţine neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situaţiei epidemiologice şi că ele se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că alegerile trebuie să aibă loc la termen şi că acest lucru e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, subliniind că e iportant şi să existe o nouă majoritate solidă în susţinerea noilor reforme.

„Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste. Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic”, a afirmat Iohannis.

El consideră că sfidarea PSD e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continua aşa.

„Trebuie să fim oneşti faţă de cetăţeni şi să spunem lucrurilor pe nume – actuala situaţie epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie, aşa cum fals susţin cei din majoritatea toxică din Parlament. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcţional, tocmai pentru că ne aflăm îjntr-o criză sanitară şi traversăm o perioadă dificilă economic şi social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline”. a conchis preşedintele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Constantine Constantine
21.10.2020, 19:08:22

Si tu esti ilegitim. Ai dat spaga o casa ca sa scapi de puscarie. Ai fost incompatibil pina in maduva oaselor. Asa ca nu-i mai acuza pe altii.Mai bine vezi filmele cu tine pe peronul Garii de Nord cind faceai afaceri cu copii pe care ii vindeai afara. Toti politicienii sinteti o apa si-un pamint : totul pentru partid si oamenii lui, nimic pentru popor.

-2 (12 voturi)
imsi imsi
21.10.2020, 19:09:26

Omul asta i nebun ! Tot asa era si in primavara cind in Italia se murea deja el ii dadea cu alegerile. La sa Dle joianis ca raman case in Sibiu si daca tinem alegeri in martie.

-1 (9 voturi)
Un cititor
21.10.2020, 19:09:46

Iohannis: Alegerile nu se pot amâna. Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă Si toxica !!! Este ilegitima si toxica !!! Distrugatoare !!! Majoritate populata de golanime incompetenta !!! Cu fiecare zi in care mai stam in ac situatie pierderile pt tara sunt majore !!!

0 (12 voturi)
Lica Mosu
21.10.2020, 19:29:37

@ Mutu dân ... Deal ! România are a doua cea mai mare rată a mortalității COVID-19 din Europa, devansând Spania, Italia, Franța și Marea Britanie și Mutu vrea acum și ,,parlamentul meu”! Waw !!! Asta-l f....te grija ?! Dacă nu-l .... prima duamnă ...

-3 (7 voturi)
Till Eulenspiegel
21.10.2020, 19:30:40

Daca ar fi sa aleg intre wuhanis si Nicolae Ceausescu l-as alege pe oltean.

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările