Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis ameninţă presa în stil mafiot. Ţinta: jurnaliştii G4Media

44
8 Jun 2022 07:22:29
Raluca Boboc
FOTO  Inquam Photos / George Calin
FOTO  Inquam Photos / George Calin

În plin scandal public, generat de apariţia în mass-media a controversatului pachet de legi privind securitatea naţională, preşedintele Klaus Iohannis a decis să iasă la atac.

Uitând, probabil, că atunci când se adresează poporului trebuie să îmbrace şi haina constituţională a mediatorului între puterile statului, precum şi între stat şi societate, atribuţie prevăzută de art.80, alin (2) din Constituţia României, Iohannis a azvârlit paltonul pe capota maşinii şi a lansat un atac, în cel mai pur stil mafiot, la adresa redacţiei care a publicat noul pachet de legi privind securitatea naţională.

Cineva, şi ştim cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. Este o eroare majoră. Acesta este un prim draft, vor fi dezbătute, modificate, vor intra în Parlament şi sigur anumite abordări vor fi corectate” – a vituperat Klaus Iohannis la adresa jurnaliştilor G4Media care au avut curajul să publice în premieră scandaloasele proiecte de legi prin intermediul cărora serviciile de informaţii, în dispreţul actualei Constituţii, vor să deţină puterea absolută în România. O ieşire în decor cam nepotrivită pentru deţinătorul premiului „Otto cel Mare” acordat pesonalităţilor implicate în promovarea ideilor europene, a democraţiei şi a statului de drept.

În cuvântarea sa către popor, preşedintele Iohannis a transmis că nu este deranjat de faptul că aceste proiecte de legi au fost elaborate de către serviciile de informaţii, o situaţie total neconstituţională având în vedere că dreptul la ininiţiativă legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni, conform art. 74, alin (1) din Constituţie şi nici prevederile absolut scandaloase, precum imunitatea sporită acordată ofiţerilor de informaţii, imposibilitatea demiterii şefilor serviciilor de către Parlament, desemnarea unor procurori speciali pentru investigarea ofiţerilor care încalcă legea (un altfel fel de SIIJ) sau eliminarea procedurii de a prezenta rapoarte de activitatea în faţa Parlamentului, nu l-ar irita în vreun fel. În schimb, Iohannis este extrem de furios că aceste proiecte au ajuns în mass-media.

Este adevărat că şi în mandatul preşedintelui Traian Băsescu pachetul de legi privind securitatea naţională a fost iniţiat şi elaborat de către CSAT, dar Băsescu şi-a asumat în mod transparent acestă procedură, nu a lucrat pe sub masă, iar demilitarizarea serviciilor de informaţii a fost principala prioritate a noilor legi. Mai mult, după o primă dezbatere a legilor în CSAT, acesta a organizat consultări cu toate partidele politice parlamentare, apoi, la presiunea liderului PNL, Călin Popescu Tăriceanu, legile au intrat în dezbatere publică. Într-un final, pe fondul disputelor şi tensiunilor tot mai accentuate care se instalaseră între cele două palate, atât pachetul de legi elaborat de către CSAT, cât şi pachetul de legi elaborat de către guvernul Tăriceanu au rămas blocate prin sertarele comisiilor parlamentare.

În loc să vâneze jurnaliştii şi sursele lor, o practică specifică regimurilor autoritare, Klaus Iohannis, în calitatea sa de şef al statului, ar trebui să îşi pună nişte întrebări serioase cu privire la mentalitatea celor care au elaborat şi aprobat aceste monstruoase proiecte de legi. Pentru că există doar două scenarii posibile. Fie în cei 30 de ani de democraţie serviciile de informaţii româneşti nu au reuşit să scape de mentalitatea imprimată de fosta Securitate, fie sunt penetrate de serviciile străine ostile României, ceea ce le face un real pericol pentru serviciile partenere din cadrul NATO şi UE.

Însuşi fostul director operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu, le-a tras un perdaf atât iniţiatorilor acestor legi, cât şi liderilor politici din fruntea statului, catalogând acest pachet drept un „atentat la democraţie”. De asemenea, fostul director al SIE a atras atenţia că principiile care ar trebui să stea la baza acestui demers ar trebui să fie echilibrul dintre securitatea cetăţeanului şi libertatea cetăţeanului, echilibrul puterilor în stat, respectarea unor valori fundamentale, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi că în noile legi nu există nicio intenţie de a respecta toate aceste principii. Generalul Predoiu, care a militat în toate intervenţiile sale publice pentru un control civil cât mai riguros asupra serviciilor de informaţii, ar fi trebuit, în mod categoric, solicitat să îşi pună la bătaie expertiza în elaborarea acestor legi.

Ameninţările, destul de neinspirate, proferate de Klaus Iohannis la adresa jurnaliştilor G4Media nu au făcut altceva decât să inflameze situaţia şi mai tare. Indiferent cum se va termina această sagă a legilor securităţii naţionale şi câte avantaje sau privilegii vor reuşi serviciile de informaţii să smulgă în urma dezbaterilor publice şi parlamentare, un lucru este cert. „Drafturile” acestor legi au devoalat întregii opinii publice faţa hâdă a serviciilor de informaţii din ţara noastră. Pentru serviciile partenere, care monitorizează şi analizează absolut toate mişcările care se produc în ţările care au războiul lipit de graniţa lor, vor fi doar nişte paria. Iar singura soluţie pentru a scăpa de acestă percepţie este o resetare profundă la nivelul conducerilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Vanatorul/dc
8.06.2022, 07:49:21

”Iohannis ameninţă presa în stil mafiot. Ţinta: jurnaliştii G4Media” Pentru ca asta si este: un mafiot bugetar. Cercetat in nu mai putin de 17 dosare penale. Toate clasate la ordinul Securitatii posdecembriste. Securitatea al care-i turnator si..unealta i-a fost si inainte de Revolutia din 1989, drept pentru care, ceea ce era imposibil pe vremea aia pentru alti cetateni romani de etnie germana, pentru el era floare la ureche: sa plece in vizite (la parinti deja emigrati..!!!) si sa se intoarca din Republica Federala Germania cand voia el, dar si cand voiau securistii care-l puneau sa traga cu urechea la ce mai zic diasporenii romani din R.F.G, plus colegii si prietenii din Sibiu..! De aia nici n-o sa-l auziti vreodata vorbind despre Securitate, turnatori la Securitate, politie politica..! Individul se stie bagat pana-n gât in gat la dat cu ciocu la Securitatea lui Ceausescu..! Multumita de serviciile si docilitatea cu care Iohannis ”a servit Patria” Securitatea l-a plantat sef PNL iar apoi Presedinte. Cu misiunea sa le ”tina spatele” vechilor si noilor tudor-postelnici, si sa le sporeasca puterile, imunitatile, privilegiile, averile..! Iar Iohannis face asta intocmai si fara nici o..jena..! Asa se explica entuziasmul cu care pocneste din calcaie cand vine vorba sa susțină ”pe sest si sa promulge apoi cu viteza luminii legile (fara autori cumoscuti) care fac din Securitate puterea discretionara si absoluta in statul roman. Si tot asa se explica repesaliile la care se dedau Iohannis si securistii lui (mai mult sau mai putin ”acoperiti”) impotriva presei ramase in afara controlului Securitatii si impotriva jurnalistilor care semnaleaza si DEMONSTREAZA manariile LEGISLATIVE si ADMINISTRATIVE jidodist-politicianiste la care dedau Iohannis, camarila lui plina cu escroci de tot felul, securisti si plagiatori, Partidul Unic Mafiot (PNL+PSD) si Noua Securitate..!

-29 (47 voturi)
Vanatorul/dc
8.06.2022, 08:54:04

Jurnalista Emilia Sercan e santajata, amenintata si suspusa la o campanie de decredibilizare de catre Iohannis si Securistii lui. Motivul..Jurnalista a ..indraznit sa-i devoaleze pe securistii ”acoperiti” din gasca lui Iohannis, care-si trag tone de doctorate la Fabrica de plagiate a SRI - Academia Naţională de Informaţii..! Daca Iohannis nu ar fi fost implicat in mânăriile astea si in represiunile pornite impotriva jurnalistei, ar fi sarit in ajutorul ei asa cum ar trebui sa faca un presedinte suveran, democrat, garant al respectarii libertatii de exprimare, legilor si Constitututiei..! Insa Iohannis fiind o ”rîmă” a Securitatii, a tacut exat atat cat sa demonstreza ca e complice la mizeriile care i s-au facut jurnalistei de catre securistii lui..! CTP, altminteri, pana mai deunazi, unul dintre ”guristii ” cei mai ”vânjosi” ai propagandei regimului iohannisto-neosecuristic, e lovit brusc si miraculos de.. un pușeu de demnitate si adevar, iar pe cale de consecinta ”da din casa” in direct si la ora de varf chestii care ii lovesc taman ”la lingurica” pe Iohannis si pe securistii acestuia. Practic CTP a dezvaluit cum ”acoperitul” Cosmin Prelipceanu (”gurnalist” si redactor sef al agenturii securiste DIGI TV) fabrică fake-uri propagandistice in cel mai pur stil bolsevic (falsificand nu numai data sau locul unor interviuri-reportaje, ci si traducerea lor), pentru ca mai apoi CTP sa ”dea in gat” si modul in care Iohannis si pahontii, vlașii si hellvigii lui Noii Securitat vor sa-si traga niste legi securistice intr-atat de maoist-staliniste incat sa-i facă pe Ceasusescu si pe tudor-postelnicii Securitatii acestuia sa se rasucescă in groapa de invidie..! In aceesi categorie, a securismului iohannisto-bolsevico-maoist intra si ”rățoiala” impostorului securist cu 17 dosare penale Klaus Iohannis, la adresa jurnaliştilor G4Media, doar pentru ca acestia, au avut..”indrazneala” CONSTITUTIONALA si LEGALĂ sa prezinte opiniei publice continutul (”tinut la secret” de catre Iohannis si securistii lui) proiectelor de legi cu care Iohannis, pahontii, vlașii si hellvigii Securitatii lui spera sa dobandesca o putere discretionara si absoluta pe care nici macar Ceausescu si securistii lui n-au avut-o..!

-26 (44 voturi)
Vanatorul/dc
8.06.2022, 09:18:59

Acum, dupa ce ”buboiul” securistic al impostorului Klaus Iohannis si al regimului său anti-romanesc si anti-democratic s-a spart, ma intreb unde sunt mitingurile de protest ale ”rezistilor” de profesie, „cetatenii democrati” in mijlocul carora Iohannis, imbracat in geacă rosie asa cum sta bine unui bolsevic adevarat, facea ”baie de multime”, dar si..apologia democratiei si a drepturilor si libertatior cetatenesti consfintite in Constitutie, ca un politruc sadea..? Raspunsul corect..? Sunt in ..misiune sau la UM-urile (unitatile militare) din Bucuresti si de prin țara, de care apartin. Alta intrebare care se pune dupa ce mizeriile securistice ale lui Iohannis si ale serviciilor au fost aduce la cunostinta publicului: bine, bine, dar..”poporul”..? Raspunsul se afla de fapt..in Rusia..! Putin si FSB au saracit, manipulat, intoxicat si indobitocit cea mai mare parte a populatiei Rusiei, pana au adus-o la stadiul de ”masa inertă”. La fel au facut in Romania si Iohannis si Securitatea lui..!

-29 (41 voturi)
Ludwig
8.06.2022, 07:56:12

Suntem tara cu cele mai multe servicii secrete din europa...SRI, SIE, SPP, DIE, etc... Acum Johanis nu a facut decat sa dea o gura de oxigen si de iesire din anonimat a ”deontologilor” de la G4 media..Tapalaga si Pantazi. Tapalaga e si el sibian ca si KJ...., dar nu mai exista demult solidaritatea geografica. Trebuie sa recunosc ca cei de la G4 media de mai sus si-au mai nuantat optiunile basiste de cand Basescu a devenit Petrov cu condamnare la zi...

-12 (20 voturi)
Iulian Arion
8.06.2022, 08:37:06

"ştim cine" Adica presedintele si cei din serviciile secrete stiu. Acum stim si noi: 1. Cine formeaza statul paralel. Presedintele si batrana securitatea portaltoiul celor sase servicii secrete care consuma mai mult decat bugetul educatiei. 2. Stim si cine conspira la uzurparea suveranitatii cetatenilor. Presedintele + portaltoiul batranei securitati + cele sase servicii care coordoneaza si traficul de droguri unde, cum spunea presedintele "s-au comis excese" - adica unii au consumat droguri in exces. Ca si cum Presedintele Iohannis Claus Werner ar fi recomandat moderatie. S-a vazut de la Catu cand se credea superman in zbor ca nu exista moderatie in consumul de droguri!

-5 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările