Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România. Îi asigur că nu vom renunţa la promisiunea unei bune guvernări

12
18 Sep 2021 16:23:22
Autor: Maria Dinu
Klaus Iohannis FOTO Administra'ia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administra'ia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis asigurări oamenilor de afaceri din România că „promisiunea unei bune guvernări” nu va fi abandonată. Şeful a încurajat dialogul dintre Guvern şi mediul de afaceri.

Sunt în asentimentul oamenilor de afaceri din România care susţin, pe bună dreptate, nevoia  de stabilitate şi predictibilitate. Îi asigur că nu vom renunţa la promisiunea unei bune guvernări, iar mesajele mediului de afaceri au fost recepţionate, înţelese şi îşi vor vedea destul de curând concretizarea.

Şeful statului a încurajat Guvernul să şi mediul de afaceri să menţină un dialog, precizând că că viitorul înseamnă „mai mult, atât pentru producătorii de automobile, cât şi pentru segmentul de piaţă reprezentat de furnizori. Şi am certitudinea că industria auto românească poate mai mult. Încurajez Guvernul şi mediul de afaceri să menţină un dialog permanent, mai constructiv şi mai orientat spre rezultate. Dacă ne referim la sport, performanţa nu se poate obţine fără bani. Sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine ţintite, de resurse, de infrastructură modernă şi accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică şi socială”.

Preşedintele este de părere că în cazul economiei „dezvoltarea nu poate avea loc fără investiţii, şi nu mă refer aici doar la resurse financiare. Dincolo de alocarea de fonduri pentru cercetare-dezvoltare sau de programe precum Rabla şi Rabla Plus, industria auto românească, la fel ca întreaga economie naţională, are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Şi de un sprijin din partea statului mai adaptat noii realităţi post-criză”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Maximilian Musat
18.09.2021, 16:58:30

Domnule Presedinte asa va vreau ! ...dar nu cu Cutu premier si Boc sau Flutur ! Ei sunt penali si va amintesc ca dumneavoastra spuneati ca "Coruptia Ucide "...nu coruptilor! Cutu la carciuma !

-9 (13 voturi)
pandia theodor
18.09.2021, 17:04:53

Vorbe goale, guvernarea se vede.

+5 (5 voturi)
ICTosca
18.09.2021, 17:12:15

..Sa i-o spui lu' Mutu ! Du-te cu tot cu "buna ta guvernare" cu tot, in Tenerife si ramai acolo, cu tot cu palton si "ravasitoare"...

+4 (4 voturi)
m wakki
18.09.2021, 17:20:17

Sunt doar vorbe goale și ipocrizie. Adevărul este altul. Justiția este tot îngenuncheată la mila politicienilor, SIIJ este tot acolo și prăduială banilor din PNRR la cumetri și la partid merge înainte. Asta este realitatea, Herr Iohannis

+14 (16 voturi)
Coco Cocos
18.09.2021, 18:21:51

Niciun om NORMAL nu are încredere în tine,chiriașule!

-8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările