Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Aşteptarea să modific eu ceva la Legea salarizării mi se pare puţin deplasată. Pentru ea răspunde integral PSD

0
29 May 2017 19:13:59
Autor: News.ro
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat, luni, ca ”puţin deplasată” speranţa că ar putea cere modificarea Legii salarizării în sectorul public, în condiţiile în care legea este un proiect asumat de către PSD care va răspunde ”integral şi definitiv” pentru această lege.

ţ”Legea este în programul de guvernare al PSD care a spus de la început că vrea această lege. PSD are majoritate în Parlament, are Guvernul, este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul, adică PSD. Este bine să nu uităm acest aspect. Aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată”, a declarat Klaus Iohannis adăugând că va face comentarii mai ample pe marginea legii atunci când aceasta va ajunge la promulgare.

Iohannis a avertizat că posibilitatea de a cere reexaminarea Legii salarizării nu garantează că Parlamentul va da curs cererii sale. ”Chiar în cazul în care aş retrimite o lege în Parlament , dacă cei care ţin ca legea să rămâna aşa, aşa rămâne”, a spus preşedintele.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a avut luni, la Parlament, o reacţie scurtă asupra faptului că preşedintele Klaus Iohannis nu este mulţumit de actuala formă a Legii salarizării, spunând doar „ghinion”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, la Braşov, referitor la protestele anunţate de către sindicaliştii din administraţia publică, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării, că acesta necesită încă nişte îmbunătăţiri şi că nu poate fi lăsată salarizarea oamenilor, în special a celor din administraţia publică locală, "aşa, undeva în aer".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările