Iohannis şi Cîţu se joacă de-a guvernarea. Vor răspunde penal pentru morţii de frig şi cei arşi la ATI?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cîţu l-a „încălecat” şi pe Iohannis, dacă aseară au ajuns cu toţii la varianta prezentării în parlament a unui guvern minoritar PNL-UDMR. Fără nicio şansă să treacă, dacă se bazează doar pe 178 de voturi. În centrul „furtunii perfecte”, România rămâne tot cu un guvern interimar, pentru că aşa vor Iohannis şi Cîţu.

Sper să auzim de răspunderea penală pentru morţii de frig şi decesele evitabile provocate de pandemia de COVID.

Încăpăţânarea lui Cîţu este explicabilă. Vrea să rămână premier, chiar interimar

Discuţiile cu PSD, în care acesta a cerut 8 ministere, s-au încheiat cum au început. PSD a anunţat că nu susţine un guvern minoritar PNL-UDMR. Nici n-ar avea motive. Alegerile anticipate nu-i sperie, cu 40% intenţie de vot în sondaje.

USR nu poate, la rândul său, susţine guvernul minoritar, după ploaia de acuze şi invective venite de la Iohannis şi Cîţu. Care nu recunoasc că i-a dat afară de la guvernare prin încălcarea Acordului, ba mai fac şi „mişto” de ei.

Cîţu către USR: „Putem să discutăm, este un guvern minoritar, este clar că nu poate să stea pe termen foarte lung. Putem să revenim peste 8 luni, 9 luni să vedem care este situaţia”.

„It takes two to tango!”, mai spune Cîţu. Dar când a dat USR afară de la guvernare nu mai era valabilă zicerea cu doi pentru tango?

Este clar că nici Iohannis nici Cîţu nu speră să treacă guvernul minoritar Ciucă. Atunci ce vor? Să rămână actualul guvern interimar Cîţu mult şi bine. De-ar fi să piară ţara!

Nu cred că românii vor fi de acord cu această opţiune politică, când România se află în situaţia dramatică pe care o vedem cu toţii.

Care sunt consecinţele

Un guvern interimar nu poate lua decizii importante. Nu poate da OUG-uri, necesare în situaţia în care ne găsim, nu poate face rectificări bugetare, nu poate construi bugetul pe 2022. Ministrul Cîmpeanu declară că pe decembrie nu mai are bani de salarii pentru profesori, şi este necesară o rectificare bugetară. Nu contează! Să rămână profesorii fără salarii de sărbători!

Cîţu: Deci nu este o problemă să nu ai buget. Avem un buget care a fost făcut anul trecut. Vom merge cu 1/12. Sunt lucruri care se pot face, dar nu este optim. De aceea e nevoie şi ca PSD şi USR să arate că vor cu adevărat să treacă peste această criză, nu doar să schimbe în fiecare zi, să vină cu o altă soluţie”.

Cîţu este decis, aşadar, să funcţioneze cu un guvern interimar încă multe luni de acum înainte.

Nici PNRR nu va avea o soartă mai bună. Iată ce declară Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, despre care nu se poate presupune că nu se pricepe:

„Sunt condiţii pe care trebuie să le îndeplinim în următoarele 2 luni”. Condiţii pe care un guvern interimar nu are cum le îndeplinească. Aşa că şi avansul de 3,2 miliarde euro rămâne sub semnul întrebării. Că UE nu se joacă stă şi poziţia acesteia faţă de Polonia, care nu va primi niciun euro prin PNRR până nu desfiinţează noua cameră disciplinară pentru judecători, ce este în contradicţie cu legislaţia europeană.

La Timişoara a murit un om de frig. Sunt multe oraşe mari în aceeaşi situaţie

Un bărbat a murit la Timişoara încercând să se încălzească de la aragaz, pentru că nu avea căldura în casă. Nu ştie nimeni câţi alţi oameni au murit sau vor muri de frig în case. Timişoara are gaze pentru încălzire până luni. După care, Dumnezeu cu mila! Explozia preţurilor şi situaţia dramatică în care ne aflăm în plan energetic fac necesar un guvern valid, care să încerce să atenueze suferinţele românilor prin măsuri rapide la nivel naţional, cu sprijin din UE. Aceste măsuri necesită OUG-uri, pe care un guvern interimar nu le poate da. Cîţu şi Iohannis se joacă de-a guvernarea, nu au timp pentru aşa ceva. Vor răspunde penal, la un moment dat, pentru această nepăsare.

Pandemia provoacă mii de morţi, şi din proasta gestionare a spitalelor

Asta vară, Iohannis şi Cîţu au oprit procesul de vaccinare declarând că pandemia a fost învinsă. În ciuda aprecierii specialiştilor, care spuneau că nici pe departe nu e vorba de aşa ceva. Nu au fost pregătite secţiile ATI să primească mai mulţi pacienţi, să aibă instalaţii controlate şi rezervă de oxigen. Şi să nu mai ia foc. Toate acestea ar trebui să intre la un moment dat în atenţia procurorilor, care să stabilească vinovăţia fiecăruia.

Concluzie

Au fost pierdute 10 zile cu joaca de-a guvernul minoritar Ciucă, despre care se ştia că nu are nicio şansă să treacă de parlament. În timp ce ţara îngheaţă de frig, iar secţiile ATI din spitale iau foc.

Dacă politicienii care conduc acum nu se trezesc la realitate, nu văd o soluţie, alta decât să fie alungaţi prin manifestaţii de stradă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite