Iohannis îl contrazice pe ministrul Educaţiei pe tema testelor PISA: „Ba trebuie să ne îngrijorăm”. Cioloş, pus şi el la zid: „Nu caut ştiruţe pe Facebook”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis: „Ba trebuie să ne îngrijorăm” FOTO presidency
Klaus Iohannis: „Ba trebuie să ne îngrijorăm” FOTO presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit joi seară despre dezastrul de la testele PISA şi a contrazis-o pe ministrul Educaţiei Monica Anisie care a afirmat marţi că „nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm”. „Ba trebuie să ne îngrijorăm”, a replicat preşedintele

Întrebat despre postarea liderului PLUS Dacian Cioloş care i-a cerut pe o reţea de socializare preşedintelui un nou pact naţional pentru Educaţie, Klaus Iohannis a trimis o săgeată către Cioloş şi a relatat că s-a ferit să vorbească despre acest domeniu în timpul campaniei electorale.

„E un lucru important să discutăm despre educaţie. În cel mai recent studiu PISA, România a regresat. Aceste chestiuni pentru mine nu sunt noi. Educaţia din România are nevoie de o reformare profundă. Eu m-am ferit să abordez această temă în campania electorală sau pentru a obţine o ştiruţă pe Facebook”, a declarat preşedintele.

Întrebat despre afirmaţia ministrului Educaţiei care a spus marţi, după afişarea raportului privind testele PISA că „nu trebuie neapărat să ne îngrijorăm”, Iohannis a contrazis-o pe Anisie.

„Ba trebuie să ne îngrijorăm. Eu m-am îngrijorat de la început. Este vorba despre viitorul naţiunii noastre”, a afirmat şeful statului.

VIDEO Iohannis: NATO e unită, NATO e puternică, NATO are un viitor foarte bun. Spaţiul cosmic va fi următoarea preocupare

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Cotroceni, ca urmare a participării sale la Summitul NATO de la Londra. Şeful statului a explicat că la 70 de ani, NATO „e puternică” şi „are un viitor bun”. Acesta a mai adăugat că una dintre preocupările viitoare ale Alianţei va fi spaţiul cosmic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite