Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, critici pentru USR PLUS şi pentru tabăra Orban. Discursul, de la „sabotaje din interior” la „guvernarea, o muncă de echipă”

3
25 Sep 2021 12:18:27
Autor: Andreea Traicu
Şeful statului a criticat modalitatea în care s-a desfăşurat campania internă, dar şi pe foştii parteneri de guvernare, formaţiunea USR PLUS.
Şeful statului a criticat modalitatea în care s-a desfăşurat campania internă, dar şi pe foştii parteneri de guvernare, formaţiunea USR PLUS.

În discursul susţinut la Congresul PNL, preşedintele României a vorbit despre sabotajele din interiorul PNL, criticând şi atitudinea USR PLUS, caracterizându-i drept parteneri care atunci "când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă".

"Cu atât mai mult, când prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul Partid Naţional Liberal ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele.

Sunt de neînţeles sabotajele venite din propriul partid, chiar dacă până la un punct ele ar putea fi explicabile prin prisma luptei electorale interne. Nu numai că Partidul Naţional Liberal trebuie să rămână în continuare la guvernare, dar eu cred că România poate avea un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil, este însă nevoie de fapte, de acţiuni concrete care produc beneficii palpabile pentru cetăţeni, nu doar de discursuri şi promisiuni", a declarat Klaus Iohannis, cu referire la atacurile taberi Cîţu.

Şeful statului a criticat modalitatea în care s-a desfăşurat campania internă, dar şi pe foştii parteneri de guvernare, formaţiunea USR PLUS.

"Guvernarea presupune însă, în primul rând, o muncă de echipă, cu parteneri care se bazează pe relaţii de respect şi încredere reciprocă, iar Partidul Naţional Liberal are obligaţia faţă de români să continue să guverneze responsabil.

Guvernarea nu este un loc al ironiilor şi al gâlcevii nesfârşite, în care unii parteneri se comportă că şi cum ar fi într-o dezbatere pe reţelele sociale, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă.

Guvernarea înseamnă responsabilitate, perseverenţă, tenacitate, dialog real cu cetăţenii. Cine nu este pregătit pentru aşa ceva nu poate guverna România.

Contaţi mereu pe implicarea mea pentru a pune în aplicare programul pentru care românii ne-au oferit încrederea şi sprijinul lor!

Un program care are în prim-plan o Românie normală, mai puţin afectată de scandaluri şi dispute sterile şi mult mai mult orientată spre creştere organică, spre bunăstare, spre şanse egale pentru toţi, spre servicii publice moderne", a spus preşedintele României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ciprian_
25.09.2021, 12:27:37

Președintele României n-ar trebui să fie imparțial? Tocmai de asta își dau demisiile din pozițiile de șefi de partide, fiindcă rolul președintelui vine la pachet cu condiția de imparțialitate. În opinia mea Klaus Iohannis se compromite total făcând campanie politică precum ultimul hamal pentru Cîțu. Păi ce mare diferență poate fi între el și Viorica sau Dragnea, dacă murdărește în halul ăsta funcția de Președinte al României doar ca să tragă pentru haita lui. Mizerabil.

+10 (10 voturi)
manea laura
25.09.2021, 14:03:31

a reusit sa pacaleasca in primul mandat multa lume, parind ca este un presedinte reformator, de partea nehotilor si neticalosilor. in realitate Iohannis este exact ceea ce ne spusesera de la inceput ca este, dar am fost noi prea prosti sa intelegem: intiiul reprezentant al USL. sub el a continuat confiscarea Romaniei de catre hoti si sufocarea ei prin coruptie generalizata.

+8 (8 voturi)
pandia theodor
25.09.2021, 15:01:07

Tu vorbesti?

+2 (2 voturi)
Modifică Setările