Politică

articolul anterior articolul urmator

David Popovici, decorat de Iohannis. Rezultatele sportivului, un câştig uriaş pentru România

3
24 Jun 2022 18:36:57
Autor: Maria Dinu
David Popovici FOTO Profimedia
David Popovici FOTO Profimedia

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, şi pe antrenorul Adrian Rădulescu cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive”.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate”, a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă. 

Decizia şefului este motivată argumentând că, „prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generaţie şi un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internaţional reprezintă un câştig uriaş pentru România”. 

Sursa citată mai menţionează că preşedintele a decis să-l decoreze şi pe antrenorul Adrian Rădulescu, „cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive”. 

David Popovici a cucerit o nouă medalie de aur la Mondiale, devenind doar al doilea înotător din toate timpurile care a câştigat locul 1, la 100 şi 200 de metri liber, la aceeaşi ediţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Vanatorul/dc
24.06.2022, 19:00:43

”Decizia şefului este motivată argumentând că, „prin talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât şi în afara sa, David Popovici a promovat numele ţării noastre în întreaga lume.” Adica David Popovici, un tanar de 17 ani, prin forte proprii a facut exact ceea ce n-au facut cei intretinuti si platiti imparateste din banii nostri s-o faca: Iohannis, Ciuca, Cîțu, Ciolacu, Kelemen Hunor, escroci imobiliari, plagiatori, tepuitori de banci, impostori si cozi de topor..!

-25 (31 voturi)
Gabrian Saher
24.06.2022, 19:55:16

eu daca eram inotatorul nu acceptam nicio stea de la iohannis.

-6 (12 voturi)
Ţepeş
24.06.2022, 20:32:08

Gabrian Saher Ghinion. Nu ești.

-2 (4 voturi)
Modifică Setările