Iohannis, despre criza din estul Ucrainei: Riscurile pentru securitatea europeană sunt critice încă. Trebuie să demonstrăm unitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la Consiliul European FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis la Consiliul European FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi, un mesaj pe Twitter, despre criza ucraineană, în care a îndemnat la unitate, dar în acelaşi timp a îndemnat toţi actorii politici să fie vigilenţi pentru că „riscurile sunt critice încă”. Ulterior, şeful statului a venit cu un al doilea mesaj privind situaţia din Ucraina.

„Riscurile pentru securitatea europeană sunt încă critice. Trebuie să continuăm coordonarea noastră eficientă şi să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporeşte securitatea întregii zone euro-atlantice”, este mesajul publicat de Klaus Iohannis, joi, pe Twitter.

Mesajul preşedintelui Iohannis vine în ziua în care Jens Stoltenberg, şeful NATO, a transmis că a văzut „aşa numite operaţii sub steag fals pentru a crea o scuză pentru a invada Ucraina”.

Ulterior, într-un alt  alt tweet, Klaus Iohannis a anunţat că la reuniunea de la Consiliul European a reiterat „susţinerea puternică pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi pentru libertatea ei de a decide în ceea ce priveşte aspiraţiile europene şi transtalntice. Trebuie să continuăm dialogul şi să găsim o soluţie diplomatică”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite