Iohannis, despre deficitul alimentar: Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că în România nu va exista "o problemă semnificativă" în ceea ce priveşte deficitul alimentar, menţionând însă că, în contextul războiului din Ucraina, pe plan mondial pot să apară probleme în aprovizionare.

Iohannis a fost întrebat, joi seară, la Bruxelles, ce va înseamna penuria alimentară, despre care s-a vorbit, pentru România.

"Nu credem că va exista o problemă semnificativă în România, dar în plan mondial este clar că pot să apară situaţii în care aprovizionarea nu va fi la nivelul la care am fost obişnuiţi. Dacă ne gândim doar că o bună parte din grâul care se consumă pe întreaga planetă se produce în Rusia şi în Ucraina sau cel puţin până acuma s-a produs în Rusia şi în Ucraina, putem să ne dăm seama că deja de aici este posibil să apară o problemă în aprovizionare", a arătat el.

Şeful statului a adăugat că în România nu se anticipează să existe probleme din acest punct de vedere.

"România are o situaţie bună în ce priveşte agricultura şi credem că nu vor fi probleme, însă, da, este posibil ca sancţiunile pe care le-am hotărât şi de care intenţionăm să ne ţinem să producă mişcări şi la preţuri la alimente", a punctat Klaus Iohannis.

Vă mai recomandăm:

Soldaţilor ruşi li s-a ordonat să ţintească zone rezidenţiale din primele zile ale invaziei, arată interceptări ale comunicaţiilor radio

Strigăt de disperare din Mariupol: „Viaţa din oraşul meu s-a mutat în subsoluri. Toată lumea aşteaptă să moară
 

Fotojurnalist de război: „În Ucraina sunt scene îngrozitoare pe care, dacă le-aş vedea într-un film artistic, tot mi s-ar părea greu de privit“ FOTO

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite