Iohannis, despre Elie Wiesel: Un mare spirit care s-a opus tiraniei şi a militat neobosit pentru cauza celor defavorizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannism a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a lui Elie Wiesel, afirmând că acesta a fost un mare spirit care s-a opus tiraniei şi a militat neobosit pentru cauza celor defavorizaţi şi, prin dispariţia sa, am pierdut una dintre vocile cele mai puternice împotriva urii.

„Am primit cu profundă tristeţe vestea morţii lui Elie Wiesel, supravieţuitor al ororilor Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalităţile cele mai influente care şi-a folosit din plin această forţă pentru a propovădui virtuţile toleranţei şi ale libertăţii, Elie Wiesel va rămâne în conştiinţa umanităţii ca un mare spirit care s-a opus tiraniei şi a militat neobosit pentru cauza celor defavorizaţi", spune şeful statului.

Iohannis mai adaugă faptul că România îi onorează memoria "cu deplin respect", iar lecţiile de viaţă oferite de Elie Wiesel vor fi "o sursă de inspiraţie morală". „Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea preşedinţiei Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului în România şi prin munca pe care a depus-o în această calitate. Odată cu dispariţia sa, am pierdut cu toţii una dintre vocile cele mai puternice împotriva uitării şi a negaţionismului. Transmit familiei sale şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit sincerele mele condoleanţe", se mai arată în mesajul preşedintelui.

Supravieţuitorul Holocaustului şi laureatul Nobelului pentru Pace Elie Wiesel, un scriitor prolific şi un activist tranşant a decedat sâmbătă la vârsta de 87 de ani. Comitetul norvegian Nobel i-a acordat Premiul Nobel pentru Pace în 1986 pentru „activitatea practică în cauza păcii, ispăşire şi demnitate umană".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite