Iohannis, despre epidemia de rujeolă: Este o catastrofă. Avem nevoie de vaccinare obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că actuala criză provocată de epidemia de rujeolă este "o catastrofă", ceea ce arată că trebuie întreprinsă o campanie de prevenţie, inclusiv prin vaccinarea "sistematică şi obligatorie", precizând că Guvernul începe "încet, încet" să conştientizeze gravitatea situaţiei.

"Avem, după ultimele date pe care le-am primit, în jur de 5.000 de cazuri de rujeolă, avem cred că 26 de decese. Este o catastrofă. Este o epidemie şi este o catastrofă. De gestionat bine nici nu cred că se poate pune întrebarea", a spus Iohannis, întrebat cum crede că a acţionat Guvernul.

Preşedintele a explicat însă că nu doreşte să acuze doar actualul Guvern şi ministru al Sănătăţii, pentru că erorile au fost "sistemice", ceea ce arată că este nevoie de noi măsuri.

"Este cazul să vedem cum putem să facem lucrurile mai bine. Cred că între timp toată lumea s-a lămurit că fără vaccinare nu se poate şi atunci este clar că revenim la o temă pe care am adus-o de multe ori în discuţie, şi anume prevenirea. Este nevoie de prevenirea unor astfel de epidemii, printr-o vaccinare sistematică, obligatorie, eficientă şi bine organizată din partea Ministerului Sănătăţii", a spus şeful statului.

Iohannis a subliniat că el susţine vaccinarea obligatorie şi le-a transmis politicienilor şi formatorilor de opinie care se împotrivesc ideii că trebuie "să se informeze mai bine".

"Constat că la nivel de Guvern, încet, încet, se conştientizează gravitatea situaţiei, sper să se vină cu o politică pe termen lung", a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite