Iohannis, despre gazele de şist: Să o lăsăm mai încet cu exploatarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Eduard Enea
Klaus Iohannis FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi,  la Adevarul Live că agreează ideea explorării gazelor de şist, dar se împotriveşte, deocamdată, exploatării.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat ce crede despre explorarea şi exploatare agazelor de şist. „Explorarea, da. Exploatarea, părerea mea, putem să o lăsăm mai încet. Trebuie să ştii ce ai. Exploatarea este încă discutabilă. Urmările nu sunt suficient de bine studiate. Cred că nu întotdeauna trebuie folosit tot ce se poate, tehnologic“, este de părere primarul Sibiului.

Acesta este de acord că trebuie lăsat ceva şi generaţiilor care vin din urmă, dar nu cu orice preţ. „Lumea nu se termină nici mâine, trebuie să avem răbdare şi să aşteptăm tehnologii mai bune, dar trebuie să le lăsăm ceva şi celor care vin după noi. Dacă ne apucăm să exploatăm sălbatic, există riscul că se epuizează resursele. În anumite domenii, trebuie să avem şi răbdare, să vedem cum evoluează piaţa, cum evoluează tehnologia“, a conchis Klaus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite