Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, despre preşedinţia Consiliului UE: Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune

1
20 Jun 2019 16:50:14
Autor: Radu Eremia
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă e mulţumit de rezultatele preşedinţiei române a Consiliului UE, că ţara noastră a încheiat un număr foarte de dosare, lucru care arată că avem oameni foarte buni la Bruxelles.

„Rezultatele pe care le-am obţinut sunt foarte bune. Toată lumea a conştientizat acest lucru. Avem Summit-ul de la Sibiu care a fost un succes recunoscut de toată lumea, dar avem şi rezultate foarte bune pe dosarele care au fost lucrate şi numărul foarte mare de dosare care au fost finalizate cu succes în Preşedinţia română, ceea ce arată că avem oameni foarte buni aici la Bruxelles care au reuşit să ducă aceste dosare până la finalizare. Este un lucru poate puţin aşteptat, dar cu atât mai mult putem să spunem că această preşedinţie a fost una foart bună”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, înaintea să participe la Consiliul European.
 
Viorica Dăncilă a anunţat că va prezenta rezultatele Preşedinţiei României la Consiliul UE la începutul lunii iulie, în sesiunea plenară a Parlamentului European. Premierul a afirmat că România a contribuit la adoptarea a 56 de concluzii ale Consiliului în domenii precum combaterea terorismului.
 
România deţine, de la începutul lunii ianuarie, Preşedinţia Consiliului UE până la 1 iulie 2019.
România a închis, în perioada Preşedinţiei Consililui UE, 90 de dosare legislative, arată datele preliminare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stefan din Nord
20.06.2019, 16:57:32

Cum sunt bune ? Prin decembrie ai riscat un scandal european declarand public rar cu litere mari de tipar ca Romania nu este pregatita sa preia presedintia sub conducerea unui guvern Dancila incompetent Finlanda chiar se arata dispusa sa ne salveze preluand ea peste rand aceasta corvoada de care noi prin vocea cea mai autorizata ne aratam incapabili sa o ducem la capat ..