Iohannis, despre relaţia cu Dăncilă: În chestiunea politicii externe, colaborarea este obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că în ceea ce priveşte politica externă, cooperarea între preşedinte şi premier nu e opţională, ci este obligatorie.

„În chestiunea politicii externe, colaborarea este obligatorie. Discuţiile trebuie să se desfăşoare între specialişti, nu în faţa publicului mondial. I-am criticat pentru că s-au dus în Israel şi pentru că s-au găsit vorbind despre mutarea Ambasadei fără să discutăm. Astfel de abordări dăunează grav României şi nu trebuie să aibă loc“, a declarat Klaus Iohannis. 

Şeful statului alansat şi un atac la adresa lui Liviu Dragnea. „În privinţa informării cu privire la discuţiile preşedintelui, Liviu Dragnea ar fi bine să mai citească legea şi să se informeze de la sursa primară. Un decident care se trezeşte vorbind într-o ţară străină greşeşte. Eu nu am de gând să greşesc. Nu a fost nici război, nici pace. Conform art. 80, preşedintele veghează la buna desfăşurare. Eu nu stau să asist până când dă cu oiştea în gard. Dacă văd că lucrurile merg prost, e obligaţia mea să convoc la discuţii şi aşa mai departe“, a completat preşedintele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite