Iohannis despre rezultatul la referendum: Românii au dat o lecţie populismului; Mă bucur că şi electoratul PSD a înţeles şi a votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat luni că prin votul afişat la referendum, românii „au dat o lecţie dură populismului”şi că rezultatul arată că „democraţia s-a maturizat”. Totodată, şeful statului a afirmat că este „inadmisibilă bătaia de joc” a autorităţilor privind românii din diaspora şi a cerut să fie luate măsuri.

„Români au dat o lecţie dură populismului. O lecţie dură dată populismului, demagogiei şi discursului anti-european şi anti-justiţie promomvat în campanie şi nu numai de PSD. Ieri am câştigat o Românie europeană, o Românie democratică, o Românie în care justiţia trebuie să rămână independentă, unde hoţii şi infractorii stau la puşcărie nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor a fost impresionantă. Rezultatul votului ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul. Rezultatul de astăzi, votul de ieri, 26 mai”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a vorbit şi despre cozile la care au trebuie să stea românii din diaspora, catalogând „innaceptabilă bătaia de joc a autorităţilor”.

„Este însă inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuşi unor noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului nu împotriva ceţeanului. Cer autorităţilor responsabila ca după incidentele din 2014 care s-au repetat ieri să ia măsuri astfel încât diaspora să poată vota în condiţii normale, fără a sta la cozi interminabile pentru a-şi exercita dreptul la vot”, a adăugat şeful de la Cotroceni.

Iohannis a mai adăugat şi că s-a bucurat că la votul pentru referendum de ieri a participat şi electoratul PSD, care „a înţeles că agenda liderilor” social-democraţi este „greşită”.

„În acest context m-a bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda liderilor PSD e greşită şi că a votat şi acest electorat la referendum. Nimeni nu este şi nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea”, a mai explicat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite