Iohannis, despre scenariul în care Dăncilă va veni la dezbatere: Nu va fi primită. Despre ce să vorbim?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că liderul PSD Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea de marţi dacă aceasta din urmă va decide să vină, motivând că Dăncilă este reprezentantul unui „partid nedemocratic”, care se foloseşte de „acuzaţii xenofobe”.

„Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat Iohannis, luni, la Ploieşti, unde participă la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi, citat de Agerpres.

Acesta a mai adăugat apoi că nu vrea să meargă la o dezbatere cu reprezentantul unui „partid nedemocratic” şi care se foloseşte de „acuzaţii xenofobe”. De asemenea, Iohannis a mai subliniat că Viorica Dăncilă a compromis România pe plan extern.

„Pe reprezentanta unui astfel de partid nedemocratic care, mai nou, aruncă acuzaţii xenofobe în spaţiul public nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim? Sigur, cineva poate răspunde că despre România şi despre români. Da, România în plan extern a fost compromisă de această contracandidată a mea", a adăugat declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, de la ora 19, la o dezbatere cu jurnalişti, analişti şi politologi, la Biblioteca Centrală Universitară. La dezbatere vor fi prezenţi jurnalişti de la mai multe posturi de televiziune, posturi radio sau din presa scrisă. În sală vor mai fi prezenţi câţiva oameni din echipa preşedintelui şi alţi 200 de studenţi, precizează prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.


„Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I.  Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune şi două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină şi presă din România (...). Întrebări vor pune între 6 şi 9 jurnalişti, analişti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituţii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susţinerii societăţii civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD şi aşa mai departe, deci vor fi şi din zona celor care au susţinut Guvernele PSD sau instituţii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu preşedintele României”, a declarat Rareş Bogdan, la RFI.

Jurnaliştii care au confirmat prezenţa la dezbatere până la această oră sunt: Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Şincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) şi Ion M. Ioniţă (Adevărul), dar şi politologul Cristian Pârvulescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite