Iohannis, despre situaţia epidemiologică: „Sunt foarte îngrijorat, situaţia este serioasă. Cred că pentru Bucureşti este nevoie de resticţii suplimentare” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este îngrijorat de cel de-al treilea val al pandemiei şi doar respectarea restricţiilor şi accelerarea campaniei de vaccinare pot limita răspândirea virusului. Preşedintele doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control, astfel încât oamenii să poată merge la biserică şi să se poată întâlni cu familia, în cerc restrâns, iar pentru Bucureşti consideră că sunt necesare restricţii suplimentare.

UPDATE- Klaus Iohannis: „Nu dorim o carantină naţională”

„Am discutat acest lucru cu premierul şi cu reprezentanţi din Guvernul României. Discutăm şi cu membri din Consiliul European şi în acest weekend vom avea o întâlnire în format videoconferinţă pe tema pandemiei. Deciziile se iau în plan naţional. Pentru România nu dorim o carantină naţională fiindcă nu rezolvă problema şi nu este aceeaşi situaţie în fiecare localitate.Acolo unde rata de infectare creşte se vor lua măsuri suplimentare, aşa cum vorbim despre Bucureşti, cu  posibila limitare a circulaţiei în weekend.”, a declarat preşedintele.


„Acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a-l domolieste nevoie de respectarea restricţiilor şi de accelerarea campaniei de vaccinare.

Sunt foarte îngrijorat, situaţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se inscrie pentru vaccinare.”, a transmis Klaus Iohannis, miercuri.

Preşedintele susţine că în Bucureşti este nevoie să fie adoptate măsuri suplimentare pentru a reduce rata de infectare. Printre măsurile necesare s-ar putea afla şi schimbarea orelor de deschidere a centrelor comerciale, pentru că „este nevoie să se reducă aglomeraţiile”, în special în weekend.

„Cred că pentru Bucureşti este nevoie să se ia măsuri suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureştean să fie înţelepţi şi să înţeleagă acest lucru. Restricţii sunt necesare acolo unde se formează aglomeraţii şi este nevoie să se reducă aceste aglomeraţii în weekend. Probabil trebuie schimbate orele de deschidere pentru magazine şi mall-uri. Pe scurt, trebuie eliminate aglomerările. Este în interesul nostru, al tuturor.”, a explicat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus, în contextul sărbătorilor Pascale, că îşi doreşte ca pandemia să fie ţinută sub control, astfel încât oamenii să poată merge la biserică şi să se poată întâlni cu familia, în cerc restrâns.

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanţă mare (...)  Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia încât lumea să poată să meargă şi la biserică, se se poată întâlni, în cerc restrâns, cu familia. Nu-mi doresc – şi am spus clar – să îngrădim aceeasul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paşti, oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii să meargă la biserică”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis. 

Acesta a mai spus că propunerea Ministerului Educaţiei de prelungire a vacanţei de primăvară este „acceptabilă”.

„Deja ştim că foarte mulţi copii învaţă online. Dacă numărul de pacienţi creşte – şi se vede că suntem într-o fază de creştere – Cred că propunerea făcută de ministrul Educaţiei este acceptabilă să se contopească cele două vacanţe”, a adăugat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite